Българи на бунт срещу бетона край морето

На Великден природозащитници от „Да спасим Иракли!“ ще протестират срещу бетона край морето. Искаме природа, не щем бетон, обявиха организаторите на протеста

Хора време е да се вдигнем от земята и да спасим Черноморието. Стоенето вкъщи и гледането в телефоните, няма да ни спасят плажа, обявиха във Фейсбук организаторите на протеста срещу бетона на плажа.
„Да се организираме ЗАЕДНО на Иракли и то на Великден от 26 до 29 април всеки ден! Да им припомним, че този плаж не е техен. И няма да сте сами. Ние ще сме там и няма да сме малко. Носете с вас плакати, знамена, камери, спреьове и много желание! Няма да си го дадем нашето море“, уверяват те.
Близо 70 души вече са обявили, че ще протестират на плаж Иракли.
„Разбирате ли, че това е сериозно. Ще я унищожат под носа ни без да разберем. Всяка година строят по малко. Даже табелата я местят всеки сезон. Има вече и магазин на плажа. Осъзнайте се! Да избягате в Гърция или Турция на море, няма да я спаси. Трябва да се борим и защитим свободата си от тази система“, призова една от организаторките на протеста.
„Нека да запазим енергията на Иракли, инак и ние ще умрем като нея. ТАКА ,ЧЕ ДА ДЕЙСТВАМЕ! Не го мислете много. Има и споделени пътувания има и автостоп. Ще сме там и ще ги съборим! Искаме природа, не щем бетон“, обявиха природозащитниците.