Бързо забравяме, а властта на дебелите се крепи именно на късата ни памет и нашето мълчание

Georgi Borisov Georgiev

Помните ли?
„На 15-ти декември Люба Кулезич ще получи ново предложение за предаване от собствениците на BIT“
Сашо Диков
През ноември БОЕЦ излязохме пред сградата на телевизията в защита свободата на словото и в подкрепа на журналистката Luba Kulezich, заради начина по който бе свалено предаването и от ефир. Една свободна трибуна бе загубена за обществото ни. През декември БОЕЦ изпратихме и официално писмо до собствениците на телевизията , братя Вълневи за да зададем своите въпроси. Именно БОЕЦ бяхме организацията, която през миналата година, на 17-ти януари направи първият протест в защита свободата на словото и срещу репресиите спрямо журналисти! Излязохме пред сградата на съдебната палата с искане оставката на Цацаров заради множеството неразкрити случаи на побои и посегателства върху журналисти.
Днес е 15-ти януари, не сме чули за никакво предложение на собствениците на BIT, имаме единствено мълчаливият им отказ за среща и отговори.
Поддържаме фокуса върху този случай, защото е важно, защото всеки гражданин и журналист в тази държава, изразяващ свободно и открито мнението си заслужава нашата подкрепа. И защото бързо забравяме. А властта на дебелите се крепи именно на късата ни памет и нашето мълчание!
Ще продължим да питаме и да се борим за правото Истината да се говори без страх!
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Фейсбук