Валери падна, ред е и на Бойко

Очаквано вицепремиерът подаде оставка, за да не е като воденичен камък за правителството, но „Бойко III” е като потъващ „Титаник“

Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер. Пред медиите той обяви, че това е негово лично решение, но макар да твърди, че няма натиск от премиера Борисов, остава впечатлението, че все пак е бил „посъветван“ да освободи поста.

Премиерът Бойко Борисов прие оставката му, съобщи бТВ, цитирайки информация от Министерски съвет.

В изказването си Валери Симеонов каза, че причините са продължаващата медийна кампания срещу него и нежеланието му да става повод за напрежение в управлението.

Причините са продължаващата медийна кампания, особено от последните два дни, сподели той.

„Продължението на тази кампания вече поставя акцент не върху моята личност в качеството ми на поста, който заемам, а и върху народни представители от Националния фронт за спасение на България. От това се възползват и определени политически сили. Тази кампания удря върху правителството и се превръща в пречка за нормалната му работа. Това аз не мога да си го позволя“, заяви Симеонов.

Скандалът с Валери Симеонов започна точно преди един месец, когато той нарече майките на деца с увреждания „кресливи жени“, а децата им „уж болни“. Думите му отприщиха масово недоволство и искания за неговата оставка.

Докато вицето на Бойко даваше изявление в Министерския съвет, на „Орлов мост” се изви хоро. Майки на деца с увреждания споделиха пред камерата на бТВ, че са щастливи.

Остават обаче съмненията, че с очакваната оставка на Симеонов, Бойко се опитва да намали „шума“ от улицата. След месец протести майките може и да се приберат по домовете си, но протестите срещу надутите цени на горивата и бедността набраха сила.

Валери Симеонов подаде оставка, за да не е като воденичен камък за правителството, но „Бойко III” е като потъващ „Титаник“ и само чудо може да го спаси.