Вандали чупят лампи, камерите на Община Бургас не ги плашат

На кадрите от камерите за видеонаблюдение се вижда как един от вандалите рита топката към лампата, каза Андрей Рунчев от Община Бургас, издирват вандалите

Вандали счупиха уличните лампи на нова детска площадка в квартал „Възраждане“ в Бургас. Камерите за видеонаблюдение са заснели пакостниците, а пред Нова телевизия Андрей Рунчев от Община Бургас разкри, че се виждало от записът, който е публикуван в сайта на общината, как единият от злодеите шутира към лампата и тя пада.
Това е станало на 23 септември около 17:00 часа.
„В един момент топката е изритана към лампата и тя, както се вижда, е счупена. После сякаш се случва нещо с едната камера. Моите служители ще проверят дали е имало някаква интервенция върху нея”, заяви Рунчев.
Специалистите от общината все още не са изчислили колко ще струват нанесените щети. Неудобството остава за живеещите в околните блокове, за които пътеките до площадката ще останат тъмни поне няколко дни.
До сряда вечерта в общината не е постъпило обаждане от родителите на момчетата, с искане да покрият щетите по счупената улична лампа .Ако до края на седмицата няма реакция от страна на родителите, записът ще бъде предаден на полицията.
Междублоковото пространство е облагородено от общината с европейски средства.
Само за 2 години, откакто е изградена спортната площадка, камерите са заснели три вандалски акта в района. Затова и в общината ежедневно преглеждат записите.
„Всяка седмица имаме нарушаване на обществения ред, включително и вандалски актове”, поясни Рунчев.
На територията на Бургас към момента функционират над 850 камери за видеонаблюдение. Това обаче не плаши вандалите.