Вдигнете заплатите драстично, за да не избягат българите!

 Няма да остане в България никой, освен дъртите партийни грешници, ако заплатите не бъдат повишени драстично, прогнозира бившият депутат Емил Василев

Вдигнете заплатите драстично, за да не избягат българите! Ако в рамките на следващите няколко години те не се повишат драстично, в България няма остане никой, освен партийната номенклатура, чиновниците и хората на пределна възраст, чакащи финала на живота си, поради което са без избор. Това сподели във Фейсбук бившият депутат Емил Василев.
„Искам да се извиня на президента на Франция Емануел Макрон. Позволих си някои реплики по негов адрес, когато в медиите бе пусната партенката за „българските банди“. Едва ли ги е чел, но въпреки това желая да му се извиня. И да кажа пред всички, че е прав – не за бандите /ако изобщо го е казал/, а за недопустимите разлики в социално-икономическото състояние и развитие между страните в ЕС“, добави адвокатът.
„Президентът Макрон призовава за премахване на различията в заплащането на труда и размера на социалните осигуровки между източните и западните членки. Никой обаче не го слуша, особено в БГ, която е с най-ниското възнаграждение за труд в ЕС“, коментира Василев.
„Вместо това по псевдопатриотични подбуди /отново/ на нас ни се втълпява, че примерно пакетът „Мобилност“ имал за цел да убие транспортния бизнес у нас и хиляди шофьори щели да останат без работа или ще емигрират“, добавя той.
„Напротив, пакетът „Мобилност“ има за цел да изравни възнаграждението на шофьорите в ЕС и да спре дъмпинговата конкуренция, а не наште да въртят геврека за 30-40% от това, което получават колегите им във Франция и Германия и да ги водят „командировани“, за да спестяват чорбаджиите реалните им осигуровки, за да се окажат накрая с мизерни пенсии“, коментира бившият депутат.
„Ама Макрон искал да прилапа по този начин осигуровките и те щели да постъпват в бюджета на Франция, а не на България. Ами да ги прилапа, да прилапа и поредните български икономически мигранти, които ще напуснат БГ, след като наште пишман-капиталисти са скръндзи и държавата ни им позволява да експлоатират труда на местните хора буквално на ангария“, добавя той.
„Наште политици и подопечните им „независими“ медии, преди да обиждат лидерите на водещите европейски държави, нека се вгледат в основните ни икономически отрасли и какво се случва в тях – хотелиерство, ресторантьорство, преработвателна индустрия, транспорт и т. н. Навсякъде осигуряването е на минималната заплата, а реалната се плаща под масата на ръка и тя е пак мизерна. И после се чудим защо е тази тарапана на Терминал 2“, коментира адвокат Емил Василев.