Великобритания реагира гневно на съобщение на американския президент Доналд Тръмп в „Туитър“

Тръмп написа в социалната мрежа, че демократите настояват за универсална здравна система, подчертавайки, че британското здравеопазване е разбито и не работи.

„Демократите натискат за универсално здравеопазване, докато хиляди хора участваха в марш във Великобритания, защото тяхната система е разбита и не работи“, написа Тръмп в „Туитър“ и добави, че демократите искат голямо увеличение на данъците за лошо и общо здравеопазване.

В събота хиляди хора участваха в демонстрация в Лондон в подкрепа на финансираната от държавата Национална здравна служба.

Възможно обяснение на отправената от Тръмп критика е появата на британския евроскептик Найджъл Фараж, личен приятел на американския лидер, пред Fox News по-рано днес, където говори за британското здравеопазване.

Британският здравен министър Джереми Хънт разкритикува коментара на президента на САЩ.

„Вероятно не съм съгласен с исканията, отправени на този марш, но НИКОЙ от тях не иска да живее в система, където 28 милиона души нямат осигуряване“, подчерта министърът и добави: „Националната здравна служба може да има проблеми, но аз съм горд, че съм от държавата, която е измислила универсалното осигуряване – където всички получават помощ, без значение от размера на банковия им баланс“, продължи Хънт.

Свободен автор – Философът