Велико народно въстание-2

Днес в София се провежда поредният голям протест срещу правителството на Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и за провеждане на предсрочни парламентарни избори.

Антиправителствената акция е под мотото „Велико народно въстание 2“.  МВР пропускаше хората след проверка през КПП-та – на ул. Леге, бул. Дондуков и край Шератон. Журналисти разказаха, че първоначално не са били допуснати до протеста и че едва след легитимация с прес карта са стигнали до мястото на събитието.

снимка на фоторепортера на OFFNews Сергей Антонов.

Той е организиран от Отровното трио под наслов Велико народно въстание-2.

За 64-и пореден ден стотици хора са на площада, за да поискат демокрация и свобода в европейска България.

От Пловдив пристигна 50-метров национален флаг, който бе осветен от архимандрит Дионисий.

Протестът затвори движението в центъра на София. След като още сутринта бе блокирано движението по Цар Освободител, коли вече не могат да се движат и по бул. Дондуков.

Протестиращите се преместиха в непосредствена близост до сградата на Министерски съвет, в която премиерът Бойко Борисов отдавна не се е появявал.

Още от сутринта в центъра на столицата имаше засилени мерки за сигурност в района около бившия партиен дом (парламента), където днес се провежда големият протест за оставка на кабинета Борисов-3, на главния прокурор Иван Гешев и за свикване на предсрочни парламентарни избори.