Вещици на протест в защита на децата

Родители и Баби Яги се събират на протест срещу НПО, целящо отнемане на децата от семействата им. Парадът на метлите ще е в четвъртък, обявиха организаторите

Родители, Баби Яги, други вещици и приказни герои излизат на протест в защита на децата. Те ще се съберат в четвъртък от 12:15 часа на столичния площад „Александър Невски“ и ще се отрапвят към седалището на ФА Анимус – на кръстовището на ул. “11-ти август” и ул. “Екзарх Йосиф”. Там ще е така нареченият от организаторите Парад на метлите. Всеки който иска е добре дошъл с метла или без, обявиха инициаторте на протестната акция.
„Искаме ли приватизация и на социалната ни система? Искаме ли НПО-та да диктуват, как да си отглеждаме децата? Искате ли промотирано от Фондациите ОУК и Отворено Общество обучение на най-малките да навлиза в детски градини и училища?“, питат организаторите.
„Това е НПО-то което държи входа на системата за „социалните грижи“ – телефона, на който децата, съседите, доносниците могат да разкажат всичко за семейството и по този начин неприкосновеноста на личния живот между „мама, тати и аз“ да станат достояние на външни лица“, поясняват протестиращите.
„Дали съседът ви или някой анонимен неприятен човек ще споделят само истината за семейството Ви? А знаете ли, че след такова обаждане следват обезателни мерки, стигащи и до отнемане на деца? Искате ли доносничеството на съседи и недоброжелатели да стане постоянен извор на страх в живота ни?“, питат те.
В знак на протест СРЕЩУ социалните политики на НМД, Анимус и други НПО-та и подбудени от техните емблеми, ще направим парад и ритуални танци с метли пред седалището на ФА Анимус – в София, обявиха организаторите на протеста.

Програма на протеста:
12.15 – 12.30 – събиране на автомобили и мотори на пл. Александър Невски (южната страна на храм-паметника).
12.30-12.45 авто-мото шествие до кръстовището на ул. “11-ти август” и ул. “Екзарх Йосиф”, кодето ни чакат и хората дошли директно.
от 12.45 до 13.15 часа: Парад и танци с метли пред седалището на ФА Анимус – на кръстовището на ул. “11-ти август” и ул. “Екзарх Йосиф”. Всеки който иска е добре дошъл с метла или без …
13.15-13.30 обратно шествие до Народното Събрание, свириме с клаксони там и се разотиваме обратно – всеки по работните си места!