ВИЖТЕ #КОЙ ПОДПИСА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ

Няма скрито-покрито – всичко си е документирано, но защо за трети път си ги избрахте, пита патриотът Пламен Пасков, цитирайки пост с признания на министър Захариева

Името на политикът, подписала Истанбулската конвенция лъсна… във Фейсбук. Разкри го патриотът Пламен Пасков. След дълго ровене на стената на министър Екатерина Захариева в социалната мрежа, той намерил пост с признания от 21.04.2016 година.

Ето кога и кой подписа Истанбулската конвенция. Няма скрито-покрито – всичко си е документирано“, пише политологът.

От снимките, които външният министър е публикувала на стената си, ставя ясно, че тя е омразният политик, подписал конвенцията за третия пол.

„Днес в 11:34 часа подписах Истанбулската конвенция. Миналата седмица правителството взе решение да се присъединим към Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие. До момента документът е одобрен от 38 държави, 24 от които са членки на ЕС. С присъединяването си към Конвенцията България се задължава да вземе мерки за предотвратяване и справяне със всички форми на насилие, породено от неравенството между половете, за защита на пострадалите и за ефективно съдебно преследване на извършителите. Както и за събиране на информация и повишаване на осведомеността на обществото по проблема с домашното насилие“, споделя на 21 април 2016 г. Захариева.

„Подписването на конвенцията е исторически акт, защото статистиката показва, че всяка 4-та жена в България е жертва на домашно насилие. А също така и че при 30% от жените тормозът продължава средно по 10 години. Недопустимо е в съвременното общество да съществуват подобни практики. Наша е отговорността те да бъдат прекратени, а извършителите да бъдат наказани с цялата строгост на закона. В България не трябва да съществуват страх и безнаказаност. Това е общата ни кауза“, добавя Захариева.

След като българите излязоха на улицата и загатнаха, че могат да въртят сопата, правителството се извъртя и остави Истанбулската конвенция на „трупчета“. Вероятно тя няма да бъде ратифицирана никога от българският парламент.

„Кипва ли ви? Да ви питам тогава: През април 2016 (преди ДВЕ ГОДИНИ!) защо мълчахте?

Защо нищо не направихте? Защо нищо не казахте? Защо СЛЕД този април 2016 година ЗА ТРЕТИ ПЪТ си ги избрахте пак същите – в това число и именно ей тая същата?“, пита Пасков.

„Питам мнозинството – 16% от „имащите право на глас“, и 55-56% „гъбари“, които сте 71-72% от населението на България. Тоест, абсолютното мнозинство!“, добавя той.

„Кой ни/ви е виновен? „Те“-комплекса? Някои си „те“, но не и вие/ние, нали? Кога ще пораснете, и ще започнете да носите отговорностите си като пълнолетни граждани? Кога ще започнете да изисквате отговорно поведение и отношение от себе си, и от хората около вас? Кога ще престанете да бъдете мухльовци и мижитурки? Кога ще изключите СМРАД-овете си, и ще започнете да ползвате този зомбивизор само като монитор за подбрани и полезни неща?“, пита родолюбецът.

„Кога ще обърнете внимание на децата си, и ще се отнесете към настоящето и бъдещето им като отговорни родители, а не като сьомга, която си хвърля хайвера, и го запокитва нейде надалече? Кога ще станете българи, достойни не за средновековните ни почти митични и легендарни предци, а дори и само за тези ваши родители, баби и дядовци, които построиха тази последната днешна България през 1944-1989? Достойни за същите тези последни строители на днешната България, които днес са на дъното на унижението, оскърблението, безизходицата, и отчаянието? Те са там заради вас/нас! Заради всеки един от нас/вас!“, коментира Пламен Пасков.

Кога ще пораснете? Големият въпрос е, мили мой народе (нямам си друг): „КОГА“ (не искам да питам – ДАЛИ?“), а не „КОЙ“!“, добавя той.