Викторина по безопасност на движението за ученици в Бургас

Центърът за личностно развитие в Бургас провежда днес, 26 април 2024 г., областния кръг от националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”. Тя ще се проведе в Международния конгресен център (зала 11, 3 ет.) със съдействието на община Бургас, Областната дирекция на МВР – сектор „Пътна полиция”, Съюзът на българските автомобилисти и Българския червен кръст.

Във викторината ще участват отбори с ученици от V – VII клас. Те са от училищата на област Бургас: ОУ „Любен Каравелов” с ръководител Димитър Митев, ОУ „Антон Страшимиров“ – с. Дебелт, с ръководител Димитър Сачанов, ОУ „Георги Раковски“ – с. Оризаре, с ръководител Велина Симеонова, СУ „Христо Ботев“ – Сунгурларе, с ръководител  Красимир Динчев и ОУ „Христо Ботев“ – Поморие, с ръководител  Йонка Дюлгерова.

Викторината ще е в  5 кръга.  В първия състезателите ще решават теоретичен тест от 20 въпроса, във втория кръг – викторина от 10 въпроса, в третия ще се проведе практическо задание – установяване на повреда (неизправност на велосипед), четвърти кръг – оказване на  долекарска помощ, и пети кръг – сглобяване на пъзел на пътен знак.

Този отбор, които се класира на първо място, ще вземе участие в националния кръг на викторината по безопасност на движението, която ще се проведе на 14 – 15.05.2024 г. в Сунгурларе.