Владислав Горанов и КръстникГейт стигнаха до Европейската Комисия!

БОЕЦ – България Обединена с Една Цел

Владислав Горанов и КръстникГейт стигнаха до Европейската Комисия! (документи)
На 18.12.2018г. БОЕЦ внесохме сигнал за Владислав Горанов и КръстникГейт, както и за Мария Габриел и СтокиранеГейт до Европейската Комисия. Става дума за корупция, данъчни и финансови престъпления и конфликт на интереси извършени от министър на финансите на държава членка на ЕС и действащ еврокомисар.
Днес от представителството на ЕК в София получихме отговор, че сигнала ни е разгледан и изпратен до кабинетите на председателят на ЕК и еврокомисар Вера Йоурова. Формален отговор, но действията ни продължават и БОЕЦ изискваме от адресатите извършване на проверка по същество и произнасяне по изложените от нас факти и обстоятелства. ЕК в този си състав е в края на своят мандат, белязан с много скандали, нерешени проблеми и неспособност за решаването им. Имат шанс в края на мандата си да покажат решителност и готовност за реална борба с корупцията и негативните процеси разяждащи Европа.
Продължаваме!
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА
http://www.boec-bg.com/archives/1266

След шумният скандал около Владислав Горанов и безплатното жилище, което обитава предоставено му от неговият кръстник, БОЕЦ внесохме сигнал в КПКОНПИ. В сигнала приложихме и допълнителна информация, разкрита междувременно от сайтовете „Биволъ“ и „Фрогнюз“, за още една луксозна вила, която финансовият министър ползва. Както и факта, че по времето, когато е използвал безплатно луксозният апартамента на своят кръстник, синът на кръстника е бил назначен на отговорна длъжност във финансовото министерство под ръководството на Горанов.

Сезираме антикорупционната Комисия и за скандала „Стокиранегейт“, при който еврокомисар Мария Габриел е ползвала неправомерно в продължение на години общинско жилище, като социално слаба, бидейки евродепутат с над 30 000 лева заплата. Щетите за Община София са за десетки хиляди лева. Поставяме КПКОНПИ в ситуация, в която нямат полезен ход. Или ще трябва да образуват проверка и срещу двамата (защото казусите са сходни) и тогава скандала ще стигни и до Брюксел, или ще трябва да „смачкат“ сигнала на БОЕЦ, което знаят че няма да им позволим да направят.

Случаите на Горанов и Габриел не са нещо ново, шампион по „жилищни гимнастики“ е шестоапартаментният Цветан Цветанов.

Седмица по-късно от антикорупционната комисия съобщиха, че са започнали проверка срещу Горанов за конфликт на интереси по сигнала на БОЕЦ!

На 18.12.2018г. БОЕЦ внесохме сигнал за Владислав Горанов и КръстникГейт, както и за Мария Габриел и СтокиранеГейт до Европейската Комисия. Става дума за корупция, данъчни и финансови престъпления  и конфликт на интереси извършени от министър на финансите на държава членка на ЕС и действащ еврокомисар.

Днес от представителството на ЕК в София получихме отговор, че сигнала ни е разгледан и изпратен до кабинетите на председателят на ЕК и еврокомисар Вера Йоурова. Формален отговор, но действията ни продължават и БОЕЦ изискваме от адресатите извършване на проверка по същество и произнасяне по изложените от нас факти и обстоятелства. ЕК в този си състав е в края на своят мандат, белязан с много скандали, нерешени проблеми и неспособност за решаването им. Имат шанс в края на мандата си да покажат решителност и готовност за реална борба с корупцията и негативните процеси разяждащи Европа.

Десетките ни акции, протести и сигнали с натрупване водят до резултати. Разобличаваме управляващата ни мафия и принуждаваме дебелите да отвръщат на акциите  ни. Репресиите и ударите срещу нас доказват, че сме на прав път и че дебелите ги боли от нашите действия. Статуквото се пропуква, а  ни е нужен само един пробив и лавината ще тръгне. Ще успеем , важното е да не се отказваме и да водим битките си до край! 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА