Възмездие: Убиецът на Виктория ще гние в затвора 30 години

Убиецът на Виктория Маринова от Русе бе признат за виновен и по трите обвинения в блудство, изнасилване и убийство по особено жесток начин

Убиецът на Виктория Маринова в Русе ще лежи в затвора 30 години. Извергът, който изнасили и уби журналистката от дунавския град, се размина с доживотната присъда, тъй като призна видната си и съдът прие делото да се гледа по съкратената процедура, а в този случай 30 години е максималното наказание, което може да получи.
Съдът призна за виновен Северин Красимиров и по трите обвинение – в блудство, изнасилване и убийство по особено жесток и мъчителен начин, съобщава Нова телевизия.
Съдът допусна като граждански обвинители и ищци бащата, майката и дъщерята на Виктория Маринова. За причинените морални щети и страдания, исковете от роднините са на обща стойност 450 хиляди лева.
В последната си дума пред съда Северин Красимиров заяви, че много съжалява за стореното и иска да върне времето назад, информира БНТ.
Убиецът на Виктория се извини на родителите й. Свекърът на жертвата Румен Максимов сподели, че дъщеричката ѝ приема болезнено загубата на майка си и всеки ден пуска балони с надпис: „Мамо, обичам те!“
Той настоява и за промени в Наказателния кодекс.
„Едно от наложителните неща е дописването на една алинея към този чл. 27 от Наказателно-процесуалния кодекс, който да изключи извършителите на особено тежки престъпления от възможностите да могат да се възползват от привилегията, която им дава“, заяви Макимов.
Убийството на Виктория беше извършено на 6 октомври миналата година. Тялото ѝ беше открито до тенис кортовете в Русе. За четири дни полицията успя да установи извършителя и да го задържи в Германия, където се беше укрил при роднини.