Възможна бургаска следа в убийството на данъчния шеф

Простреляният началник на отдел „Фискален контрол“ в НАП на 18 декември – Ивайло Стаменов почина по-късно от раните си.

Ивайло Стаменов бе прострелян на ул. „Дунав“ в София на 18 декември. Данъчният бе причакан по маршрута, докато отивал на работа. След това извършителите отпрашили в неизвестна посока. По време на нападението Иво Стаменов е бил в личния си автомобил. Джипът е бил в движение, когато е стреляно по него. Той е бил сам в колата си и е пътувал за работа.

На 22 декември бе открит краден джип „Тойота Рав 4“ в столичния квартал „Хаджи Димитър“, паркирано до 115 блок. Целият джип бил поръсен обилно с червен пипер, за да се прикрият следите на ползвалите го убийци.

В самото начало бяха спрягани няколко версии за покушението като тази, че скандално известен бизнесмен с интереси във вноса на зеленчуци е сред основните заподозрени за покушението срещу данъчния шеф Ивайло Стаменов.

Друга версия беше, че далавера с контрабанден внос на телешко и агнешко месо с укрито ДДС за няколко милиона лева е в основата на стрелбата срещу шефа на „Фискален контрол“ в НАП Иво Стаменов.

Коя от тези версии се е оказала вярна все още не се знае, но се оказва, че са задържани трима души по подозрение, че са участвали в убийството на данъчния инспектор …

Тримата са арестувани при спецакция на територията на три града – Приморско, Бургас и София и са задържани в спецпрокуратурата в столицата.

И тъй като в БГ територията слънцето изгрява и залязва в София, когато става въпрос за бизнес то най-вероятно възложителят на покушението да живее в столицата, а извършителите да са от Бургас и Приморско. Дали е така следствието ще докаже …

Свободен автор – Философът