Възход и падение на Бойко Борисов… Договаря ли си свободата?

Живков разбра пред очите на цяла България, че го свалят от власт, а агонията на Бойко Борисов трае месеци. Ще успее ли да се договори за свободата си?

Ако бях роднина на Бойко Борисов, бих го посъветвал да използва малкото останало време, за да договори свободата си, защото сега е добре, но в ада… какво ли е. Това каза журналистът Станислав Цанов в своето предаване в YoouTube канала „Цанов НАПРЕД и НАГОРЕ“.
„Тато е паднал от власт и започват дела. Трябва му охрана. Препоръчват му наше момче – водачът на цял батальон, осигуряващ събирането на реколтата по време на Възродителния процес и бъдещ демократ – Бойко Борисов. Той отговаря на критериите – каратист и член на БКП, надушил възможностите на демокрацията и създал няколко фирми, от които едната е охранителната „Ипон“, припомня Цанов.
„В политиката Бойко влиза през задния вход. Схемата с царя болезнено наподобява тази с бай Тошо. Бившият охранител на Тато успява да се уреди като главен секретар на МВР“, добавя той.
„Връзката му с американците е като брак по сметка. Те знаят кой е той и той знае, че те знаят, но общият интерес скрепява връзката“, коментира водещият на „Цанов НАПРЕД и НАГОРЕ“.
Бившият посланик на САЩ Джон Байърли пише, че обвинения в миналото свързват Борисов в скандали с източване на гориво, нелегални сделки и сериозна контрабанда на метамфетамини. „Той жадува за международно внимание и особено цени одобрението на САЩ. Егото му е лост за влияние върху него“, добавя дипломатът.
„Той е търсен за главен полицай, който да снася всичко на американците“, казва в едно от интервютата си Иван Славков.
„Златно правило на Борисов е да опита да е добре с всички. Когато говори на десни хора, се оплаква от репресиите на „лошите“ комунисти, а застане ли пред лява аудитория, хвали бай Тошо и жали за него“, разказва Цанов.
„Борисов яхва вълната и в него е всичко. Законите ги пишат неговите депутати. Държавните пари той ги разпределя, а по места места неговите кметове решават как да се харчат парите от Европа и за кой ще има власт в местната администрация. Цялата власт е в него. Но как я задържа толкова време? Като завладява всичко финансово и изяжда всяка опозиция още в зародиш“, добавя той.
„Когато някой го атакува, Борисов не отвръща с агресия. Когато някой му скача, Бойко му благодари, кани го на обяд и прави предложение, което не може да се откаже. Стига се дотам, че авторът на разобличаващата ГЕРБ книга „Шайка“ Антон Тодоров става негов човек – депутат от партията му. Прави същото и с цели партии – Първанов го атакува и после приема офертата му за коалиция, след което умира политически. Яне Янев обещава, че ще го свали от власт, след което му става личен съветник“, припомня Цанов.
„В условията на демокрация уж Борисов изгражда системата „Една партия, една държава“.
Има само една причина за падението на Бойко и тя е неговото его. Падението идва, когато си мислиш, че можеш сам всичко и решиш да разкараш тези, които знаят най-тъмните ти тайни и са били част от тях. Падението идва, когато като ченге, ползващо всеки ченгеджийски номер, почнеш да мислиш, че на теб това няма да се случи. Почват да излизат записи, показващи зад кулисите как се управлява тази страна“, добавя той.
„Бойко не е Доган. Соколът знае кога започва да дразни народа и е време да отиде в сарая, за да управлява задкулисно, но как генералът – премиер да падне след срещи с Тръмп, говорене на малко име с Меркел и доброволно да се върне в Банкя, а някой друг от неговата партия да обира лаврите?“, пита журналистът.
„Властта е наркотик. Тя те упоява, развращава и когато се усетиш, е твърде късно. Живков го разбра пред очите на цяла България. Той разбра в национален ефир, че го свалят от власт“, добавя той.
„За Борисов този момент е по-болезнен, защото не трае минута, а месеци на отрезвяване, осъзнаване и агония. След над 13 млн. гласа за неговата партия и 11 години власт, той не виновен. Вие го предадохте“, заяви Цанов.
„Тук не се шегуваме. Имаме няколко убити премиери, а самия цар Борис е бил отровен. А за Борисов хората, които му имат зъб, са много“, добавя той.
Онзи с каскета (б.а. Иван Гешев) е приятел, но докато Бойко е на власт, казва Станислав Цанов. Той споделя, че ако бе роднина на Бойко Борисов, би посъветвал премира да използва малкото останало време, за да договори свободата си, защото сега е добре, но в ада… какво ли е.