В БНР ръководството на практика репетира модела за авторитарен контрол върху национална медия.

Ilian Vassilev

В БНР ръководството на практика репетира модела за авторитарен контрол върху национална медия. Не е проблемът в липсата на бюджетни средства, а в раздуването на административни разходи, включително разточителство по назначаването на тотално излишни длъжности и липсата на адекватен мениджмънт на съставите. В радиото и в Хоризонт и в Христо Ботев останаха истински журналисти /Волгин е изключение/, заради които Борисов не дава интервю пред БНР.
Към данните за инсталираните микрофони и камери ето ви още данни. – Гендирът на БНР има 3!?! секретарки,
5 !?! пиара. Има и още и то доста, но да не сметнете, че в детайлите е проблема.
В БНР като в обект със стратегическо значение за националната сигурност винаги са работили хора от службите. Не скачайте, това е нормално – в случай на извънредни обстоятелства, нападение срещу радиото и във връзка с роля за оповестяване /примерно ядрена авария/ си имат такива хора. Но забележете – при бай Тошово време е имало по-малко хора, отколкото сега. И тогава и сега пазят линията на Партията.
Днес има 5!?! души от ДАНС в БНР, в допълнение още един който, се грижи за мобилизационната готовност. Именно по препоръка на ДАНС са монтирани камерите и микрофоните са да се затегнела „трудовата дисциплина“ – нещо, което се решава още на входа. Вие сметнете, дали само това контролират, след като се водят тотални записи и колко „тежи“ обяснението, че следят работната дисциплина с микрофони!?!
Истината е, че минават на излъчванията с плейлисти /както едно време – така се контролира тотално съдържанието/, което би трябвало да означава, че няма да има предавания на живо през нощта. А това е солта на всяка медия.
Всичко съм виждал в този живот – назначения от ляво и от дясно начело на радиото и БНТ, всякакви фюрери, но такова чудо не съм и сънувал че може да има.
Вместо повече свобода и жива, динамична среда, опити за дисциплиниране.
Няма начин Борисов да не знае, защото това става със съдействието и под надзора на ДАНС, а там нищо не става без негово съгласие. Тези неща му се докладват лично и незабавно.
На 28-та година от прехода, се върнахме в положение по-зле от изходното.
Ръководството на БНР крие рейтинга си, дори от СЕМ, защото била търговска тайна и данъкоплатците нямали право да знаят. Зная от конкуренцията им – че БНР Хоризонт от първо място е вече на трето и четвърто и се срива.
Уж 2018 година в календара, а сте в 1984 година от летоброенето на Оруел.
Честито!

Фейсбук