В ход е мащабна програма за възстановяването на „ВИТА“ в Поморие

Министърът на отбраната Каракачанов изпрати поздравителен адрес на шефа на „ВИТА“ д-р Крантев

В ход е мащабна програма за възстановяването на МБПЛР „Вита” – Поморие (бившият военен санаториум). До момента са осъществени много аварийно-обезопасителни ремонти, катo такъв се реализира и на най-старата сграда от оздравителния комплекс в черноморския град. Поради огромната опасност за минаващите покрай нея заради рушащият се покрив с падащи керемиди и елементи от него, той  вече е съборен и ще бъде изграден нов. Направено е цялостно обследване на зданието, като е констатирано, че основната конструкцията и фундамент са изключително здрави. Предстои сградата да бъде приведена в състояние и вид, отговарящи на изискванията за експлоатирането й по предназначение.

Стаите за пациенти в болницата са с подменена мебелировка, коридорите и лекарските кабинетите са освежени, привеждат се в съответствие с нормативните изисквания и залите за медицински процедури.

 

По повод 50-годишнината от създаването на болницата към министерството на отбраната във Велинград, военният министър Красимир Каракачанов поздрави за успехите МБПЛР „ВИТА”  ЕООД, личния състав на лечебното заведение и нейния началник  д-р Любомир Крантев. Датата съвпада и с 25-годишнината, откогато болницата е под управлението на „ВИТА и д-р Крантев – най-дълго стопанисващият я ръководител, което е и прецедент в българската история за лечебните заведения и техните управители. През първите 25 години от създаването на военната болница във Велинград са се сменили 7 началници, като през следващите 25 до днес  тя се развива и отчита всяка година печалба под ръководството на д-р Крантев.

…“С професионализма, всеотдайността и грижата за здравето на военнослужещите и гражданите Вие безспорно заслужавате признанието и уважението на обществото.“, подчертава министър Красимир Каракачанов в писмото си до д-р Крантев.