Гавра: Ще ни излагат на Евровизия с песен за костите

Костният мозък е източникът на вдъхновението на авторите, а ако беше главният мозък, всички негови дялове биха пресекли създаването на песента в зародиш, коментира бард

„Еquinox“ е групата, която ще представи България на конкурса Евровизия 2018, а песента им „Bones“ (б.а. „Кости“) бе специално създадена за конкурса и за специалния проект, който ще бъде изпълнен в Лисабон през май, съобщава БНТ.

Жана Бергендорф, Владо Михайлов от група „Сленг“, Георги Симеонов – Джей Джей, един от финалистите на „Америка търси талант“ Джони Манюел и Трей Кембъл са изпълнителите на песента ни за Евровизия. Автор на нещото, с което „Еquinox“ ще ни излага на Евровизия, е Борислав Миланов.

Парчето предизвика доста коментари в социалните мрежи.

„Песен със заглавие „Кости“ ще ни представя на Евровизия, радостно ни съобщава БНТ. Припевът е: „Обичай отвъд костите!“. Отвъд костите се намира костният мозък, medulla ossea – източникът на вдъхновението на авторите, предполагам – понеже, ако беше главният мозък, cerebrum, всички негови дялове вкупом биха пресекли създаването на това произведение в зародиш“, коментира бардът – богослов Пламен Сивов.

„Не изключвам все пак възможността неколцина лекари-остеолози (специалисти по костите) да гласуват за песента и да си я пускат отвреме-навреме на техните медицински купони“, добавя музикантът от група „Точка.БГ“.