Генерал разобличи Бойко: Реже наужким субсидията, за да замаже гафа на Горанов

Вместо министър Горанов, който е свързващо звено на ГЕРБ и ДПС, да си подаде оставката, Бойко Борисов направи остър ход, каза генерал Атанас Атанасов
Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов разобличи Бойко Борисов. В интервю за bTV генералът разкри, че вместо финансовият министър Владислав Горанов, който бил свързващо звено на ГЕРБ и ДПС, да си подаде оставката заради гафа с повечето пари, дадени от държавата на партиите, Борисов направил остър ход с партийните субсидии.
Според Атанасов, вождът на ГЕРБ знаел, че предложението му за драстичното орязване на парите от 11 на 1 лев за глас няма да бъде прието, но пък вече цял месец ни баламосват с тази тема, за да не се говори за грешката на ковчежника.
„Злоупотребявайки с правомощията си, е наддавал дълго време пари на партиите. Вместо да понесе отговорност и да подаде оставката, че е разхитил пари от бюджета, Борисов направи този остър ход“, коментира генералът.
Той поясни, че в мотивите на законопроекта за събсидиране на политическите партии, , който е внесен през 2001 г., е записано, че това се прави като основна антикорупционна мярка с оглед присъединяването на България към Европейския съюз.
“Борисов обаче казва „Не ви трябват субсидии, търсете си пари от спонсорите”, а ДПС заявиха, че обръчите от фирми щели да ни обслужват“, заяви Атанас Атанасов.
Той коментира и скандалното решение на КПКОНПИ за АпартаментГейт, според което нямало нарушения с имотите на властта. Цветан Цветанов каза, че няма кой да го накаже и се оказа прав, добави генералът.