Ген. Богомил Бонев: Дончев, подлостта си има граници!

Бившият министър коментира думите на вицето Томислав Дончев, че партия, която била в коалиция с левицата, предизвикала паниката в училищата в Сливен и Карнобат

Политически пастори взривиха политическия мир. Вицепремиерът Томислав Дончев обвини другарчетата си от левицата за паниката в Сливен, Ямбол и Карнобат, при която родители опразниха училища от страх, че социални служители ще им отнемат децата. Бившият вътрешен министър ген. Богомил Бонев обаче, макар да няма нищо общо с левите партии, опроверга думите му и го затапи.
„По повод изнесената от прокуратурата информация, че публична личност от МО е в основата на слуховете, предизвикали паника по училищата в сливенско, Томислав Дончев се произнесе, че става дума за лице, което е от политическа сила, която била в коалиция с левицата… на някои места“, сподели във Фейсбук генералът.
„Но лицето работи във ведомство на ВМРО и май е включен в гражданската им квота за европейските избори. А ВМРО е коалиционен партньор на ГЕРБ. Дончев, подлостта си има граници, даже за вас“, коментира Бонев.
По-рано днес в Министерския съвет беше съобщено, че служител от пресцентъра на Министерство на отбраната ще бъде проверяван дали е сред организаторите на паниката с отнемането на деца. В последствие обаче от Главната прокуратура и ГДБОП обявиха, че не проверяват служител на военното министерство заради масовата паника.