ГЕРБерастите пируват с народа, но трикът им няма да мине

И Азис пълнеше зали, когато се докоснеше до една или друга сила, но резултатите бяха нулеви като гласове за тази партии, каза доц. Попиванов

Румен Радев козирува на малък гвардеец вчера по време на военния парад, а преди месеци яде кебапчета в Трявна. Цветан Цветанов и други кадри на ГЕРБ пък бяха на празник на чевермето в Златоград, а Волен Сидеров свири на барабани. Това са само част от различните неформални прояви на политиците, които те правят за да покажат, че са близо до хората. Тази „земност“ на властта, която се демонстрира обаче, не може да се превърне в реален вот. Поне така показват направените опити. В студиото на Bulgaria ON AIR обаче политологът доц. Борис Попиванов каза, че гражданите успяват да правят много добро разграничение между шоуто, което правят политиците със свирене на барабани, обличане на носии, ядене на кебапчета, и политическата страна.

„Азис, който пълнеше зали, но когато се докоснеше до политиката до една или друга сила, резултатите бяха нулеви, като гласове за тази политическа сила“, каза доц. Попиванов в „България сутрин“.

PR експертът Любомир Аламанов също беше съгласен, че шоуто привлича интереса. По думите му затова и политиците толкова често се обръщат към тези похвати.

„Трябва да се пита този човек от 2005 година, какво е направил като е бил в парламента“, отбеляза Аламанов пред Bulgaria ON AIR.

Експертът обаче беше категоричен, че при неформалните си прояви политиците трябва да са умерени. Аламанов припомни снимката на президента Румен Радев по потник и чехли в държавна резиденция и каза, че очевидно държавният глава си е взел поука и вече внимава в своите неформални прояви.

Винаги, когато замирише на избори, ГЕРБерастите започват да пируват с народа, но трикът им няма да мине. На изборите догодина се очаква народът да им покаже червен картон.