Гласуващи и негласуващи – кой, за кого, проценти, версии

Според онлайн анкета на сайта Offnews.bg , резултатите са такива -https://offnews.bg/polls/elections2019/

На първо място е Димитър Николов с 30.18%, втори е Константин Бачийски с 15.30%, трети е Живко Табаков с 11.48%.

Рязко изостават кандидатите на НФСБ и БСП, а кандидатът на ПП „Възраждане“ е в подем .

Дали това ще са реалните резултати се съмнявам, както се съмнявам и в едно „проучване“ поръчано от бургаска медия или най-вече кандидат, което тръби за балотаж в Бургас между Димитър Николов и Димитър Николов …

Трудно е за вярване и трудно за реализация …

Явно е, че ГЕРБ-Бургас може би ще има под 50% от общинските съветници, но парите правят чудеса, а многото пари направо ги сбъдват.

Над половината от хората, които имат намерение да гласуват на местни вот в неделя, вече твърдо за избрали за кого ще дадат своя глас. 

В навечерието на местните избори, 42% от всички български граждани декларират, че със сигурност ще гласуват, докато малко под една четвърт (24%) заявяват, че по-скоро ще упражнят правото си на глас.

Над половината (55%) от тези, които със сигурност ще гласуват или по-скоро ще гласуват, твърдо са решили за коя партия / коалиция ще гласуват, докато малко над една четвърт (26%) все още не са решили според проучване на Тренд, което е е реализирано в периода 1-10 октомври 2019 г. чрез пряко полустандартизирано интервю „лице в лице“ сред 1000 души на възраст 18+.

Колкото и да се надяваме на силен вот срещу ГЕРБ в София и по места вчерашните протести показаха реалната ситуация, защото ако само по един кандидат за кмет от община заедно с листата му съветници биха отишли на протестите, то днес Борисов 3 щеше да си ходи заедно с милиционерския модел на правораздаването …

Мислете и гласувайте !