Гонят бедните от плаж „Перла“ … законно

 Няма нарушения на правилата, твърдят от Министерството на туризма, а летовници се оплакват, че не им дават да си опъват хавлиите на пясъка

Бедните българи да не ходят на плаж, защото може да бъдат изритани оттам и то законно. Унижението да бъде изгонена от пясъчната ивица вече е преживяла Ванина Лазарова. Ден, след като тя раказа как е била помолена да си събере багажа от плаж „Перла” и да се разкара, служители от Министерството на туризма и от Община Приморско направили проверка и се оказва, че няма нарушения.

Стопанинът спазва съотношението между платена и свободна зона, съобщава Нова телевизия.

Проблемът бил, че това лято са сменени местата на свободната и платената зона, но това не е нарушение на правилата. А туристите разполагали хавлиите си по навик от предходни години.

„Дойде едно момче, което събира парите за чадърите и шезлонгите и каза, че не може да си поставим зад редовете, където свършват на свободния пясък и ни изпрати в края на плажа“, споделя Ванина пред бТВ.

Лъчезар Захариев, който е наемател на плаж „Перла-Стамополу“, обясни, че е забранено свободното разполагане на безплатни плажни принадлежности в платената зона от плажа. „Свободната зона винаги е по-голямата част от платената, просто ние с вас в момента се намираме в частта, която е заета зона”, каза той.

Според наемателя на плажа, тези зони били конкретно описани с одобрената схема от министерството на туризма. А платената зона била забранена, защото така си плащал концесионната такса.

„Той е разпределил свободната зона да бъде отдалечена примерно на 2 км, там онези плажове са плажове за нудисти и се влива река, клоака, има боклуци и е невъзможно почти плажуването”, добавя Ванина.

Наемателят обаче отрича да е гонил плажуващи.

Той не ги гони. Иска им само пари и те сами бягат.