Гришо на 1/4-финал в Ротердам, срази Краинович

Българският тенисист си гарантира чек на стойност 50 380 евро и защити спечелените 90 точки от миналогодишното издание на турнира в Ротердам

Григор Димитров се класира за втора поредна година за четвъртфиналите на турнира с награден фонд 1,996,245 евро в Ротердам, след като преодоля Филип Краинович, надигравайки го със 7-6(4) 7-5.

По този начин българинът си гарантира чек на стойност 50,380 евро и защити спечелените 90 точки от миналогодишното издание на турнира, съобщава grigordimitrov-bg.com.

В опит да достигне до полуфиналите, а с това и да се завърне под №4 в ранглистата, Димитров ще се изправи срещу Андрей Рубльов. До този момент двамата са изиграли два мача помежду си и са си разменили по една победа – 7-5 7-6(3) 6-3 за руснака на US Open през изминалия сезон и 6-3 4-6 6-4 6-4 за българина на Australian Open преди месец.

Още от самото начало двубоят между Димитров и Краинович бе изключително оспорван и двамата спечелиха безпроблемно откриващите си подавания до 2-2. Тогава няколко грешки от ракетата на българина позволиха на съперника му да достигне до два шанса за пробив. В тези моменти обаче Григор показа здрави нерви и отрази двата брейкпойнта, малко по-късно неутрализира още два и в крайна сметка поведе с 3-2.

Нататък двамата продължиха да задържат сервис геймовете си, като сърбинът определено се справяше по-лесно със своите подавания, докато в тези на Димитров се стигна до няколко дюса. Все пак всичко приключи с тайбрек, където българинът остана изключително стабилен, а при 5-4 ръката на сърбина трепна и с двойна грешка той предостави два сетпойнта на противника си, а Григор моментално се възползва още от първия.

На старта на втората част Димитров успя да достигне до първия си брейкпойнт в мача, но не успя да вкара ретура си в корта и Краинович не му предостави нова възможност. Нататък резултатът вървеше гейм за гейм, за да се стигне до 5-5, когато Григор отново постави под напрежение противника си и поведе с 0-40. Сърбинът отрази първите два шанса за пробив, но при третия сгреши, а при 6-5 българинът не трепна, сервирайки за място на четвъртфиналите.