Дариха 530 лева за лечението на Виктор

Всеки, който желае да помогне на момчето в битката с рака, все още може да си купи картина от Евгений Халачев

530 лева събраха организаторите на благотворителната изложба в Клуба на моряка. Лично художникът Евгений Халачев, който дари 15 свои картини, поднесе кошница със събраните средства на бабата на Виктор Мечев – Лилия.

Родителите на момчето, което е само на една година, но се бори със злокачествен тумор, не бяха на откриването на изложбата снощи, защото са в Германия. Предстои малкият юнак да се подложи на още три химиотерапии и за това са нужни над 30 000 евро. Той е с Рабдомиосарком на пикочен мехур.

Снощи протече едно мило благотворително събитие, което се състоя в Клуба на моряците-ветерани, в Бургас. Едни прекрасни, сърцати хора, не можаха да останат безразлични и обединиха усилия, за да подкрепят Вики в битката с рака. Отправям сърдечни благодарности към талантливия художник Евгений Халачев, който дари благотворително своите прекрасни картини за каузата, трогнат от борбата на това малко дете! Без вас, господин Халачев, нямаше да се случи това трогателно събитие!”, сподели Лидия Мечева във Фейсбук.

Благодаря и на Светла Русева от БургасАрт, и на зам. председателя на Клуба на моряка Стоян Пантев, които обединявайки своите усилия, организираха събитието. Благодаря и на младите и талантливи младежи от Музикалното училище в Бургас- Тодор, Атанас, Диана и Симона! Благодаря на г-жа Яна Генчева от Зонта клуб Бургас, на прекрасната Грета Аспарухова и на всички дарители, участвали в събитието”, добавя бабата на Виктор.

Някои от най-хубавите картини на най-бургаския художник вече са продадени, а парите са предадени на близките на Виктор. Все още обаче негови творби красят стените на моряшкия клуб и те са на достъпни цени.