Да си ляв и десен не се определя от отношението към „класовия враг“ – Русия или САЩ

Todor Georgiev

Нещо ми доскучава и на места опротивява местният фейсбук фийд… Радев, Борисов,Нинова, спрягани в най различни аспекти на речта, където в повечето случаи думи като „madafaka“ са ангелска песен в сравнение с написаното…Балкански страсти и език..  И накрая, разбира се, за всичко е виновен Костов.
Та, забелязвам някои фундаментални в уличната, а и като цяло в целият ни политически живот грешки.
Да си ляв и десен не се определя от отношението към „класовия враг“ – Русия или САЩ. Определя се от прилагането на икономическите модели. Най общо и грубо казано:
-десните създават условия за растеж на икономиката при което нараства и благосъстоянието на индивида.
-левите преразпределят общественото богатство централизирано в ущърб на растежа и в полза на бедните.
-Либерастващите във втората декада на 21 век елементи и теории са ултралеви и болшевишки. Бог е създал мъж и жена, не 32 пола.
-45-те години които избутахме в ада на източния блок не са повод за носталгия. Те са си чист тумор в развитието на цивилизацията. Върнаха ни в кроманьонското натурално стопанство: размяна на некачествени стоки за некачествени машини по остаряла технология. Затова и когато СССР ни ритна канчето ’85г. каталясахме за 4 години Опитът ни да излезем на конкурентен пазар доказа, че нищо не е реално продаваемо от цялата ни оплаквана от много хора „промишленост“. Затова и за тези 4г. опапаха 8 млрд. долара заеми (сегашна покупателна стойност 48 милиарда).
Оставете го най-после тоя Путин. Разбирам, че яде пеленачета на закуска, според родни ДС офицери, понастоящем демократи, но проблемът му не е в това, а в тенденцията на милитаризацията на икономиката му и личния подбор на олигархия. Това, никъде и никого не е довело до нещо добро.
И за долара не плачете- поне още 1,000 години ще го има 
Цацаров,Борисов, Нинова – по реч, мислене, манталитет – странни останки от едно минало, което кой знае защо не искаме да забравим…
И накрая добрата новина: само ще 15 години ( 30 изминаха) и пак ще пеем “ времето е наше“  

Фейсбук