Два бургаски отбора на полуфинал в „Супер волей”

Продължава серията от срещи от полуфиналните плейофи в „Супер волей”. Мачове № 3 между „Дея спорт” и ЦСКА и „Левски” срещу „Нефтохимик 2010” са на дневен ред.

Първенецът от редовния сезон „Дея” посреща днес, 9 април 2024 г., тима на ЦСКА. Двубоят е тази вечер от 19 часа в зала „Младост”. Столичният отбор води с 2:0. Играе се до 3 победи от 5 мача. Успехът за „Дея спорт” е задължителен, за да продължи битката за класиране на финал.

„Най-проблемен за участие в мача е Ники Николов, който тренира по индивидуална програма. Георги Братоев и Димитър Василев не са готови на 100 процента, но са мъжки момчета и ще играят. Убеден съм, че в какъвто и състав да излезем, всички ще се раздадат в максимална степен, за да зарадват привържениците на волейбола, които ще ни подкрепят в зала „Младост”, заяви собственикът и президент на „Дея Спорт” д-р Александър Маджуров.

Другият полуфинал, който противопоставя отборите на „Левски” и „Нефтохимик 2010” е утре, сряда, в залата на „сините”. Съперниците ще започнат двубоя от равни позиции, след като вече си размениха по една победа. При всички случаи тази серия ще продължи минимум с още една среща в Бургас, която ще се играе в събота също от 19 часа.