Делото за връщането на децата номинирано за дело на годината от „Правен свят“

Делото на Даниела Колева е номинирано като дело на годината според списание „Правен свят“,  Адвокатът от „Български юридически комитет-защита на гражданите с правни средства“ БЮК  е номиниран за юрист на годината заради спечелването на делото за връщането на децата на Даниела Колева.  разбира се отново Петър Низамов никъде не е споменат,  защото е общоизвестно,  че същият е  враг както на медии, така и на политиците.

Стартира и гласуването за конкурса Юрист на годината
До 24 април, на сайта juristnagodinata.bg, можете да дадете своя вот за всеки от 19-те номинирани в шестте категории.
Желаещите да гласуват могат да го направят на специално създадения сайт juristnagodinata.bg до 24-ти април, включително.
  • Категория „Дело на годината“:

Делото на „Седем-Осми“ АД срещу „Глобал вижън“ ООД

Делото на самотната майка Даниела Колева срещу Дирекция „Социално подпомагане“ – Сливен

Серията от съдебни дела между „Техномаркет“ и „Глориент“

  • Категория „Юрист на годината“:

Адв. Ели Христова – за дейността й като изпълнителен директор и утвърждаването на Центъра за обучение на адвокати „Кръстьо Цончев“ и въвеждането на онлайн семинарите за адвокатурата.

Доц. д-р Наталия Киселова – за Доклад „Специализираното наказателно правораздаване – конституционна уредба и практика“, представен на Конференция „Наказателното правораздаване – традиции и перспективи“ в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Адв. Петър Николов – за успешния завършек на делото на самотната майка Даниела Колева за връщането на трите й деца.

До 24 април, на сайта juristnagodinata.bg, можете да дадете своя вот за всеки от 19-те номинирани в шестте категории

Всеки може да стане адвокат-доброволец за защита на българщината в „Български юридически комитет – защита на гражданите с правни средства“ БЮК след като се регистрира от ТУК :

Припомняме ви,  че Български юридически комитет защита на гражданите с правни средства  се зае със случая декември 2016г., когато беше излъчен репортаж по bTV,  че на майката са и отнети децата  поради бедност.  само след няколко дена последва втори репортаж по bTV,  в който излъгаха,  че имало някаква “ щастлива развръзка“  и на майката са и осигурили  както работа,  така и  социално жилище  и дори са и върнали децата.  Последваха заплахи към Даниела от служители на bTV  да си затваря устата.

Бяха заведени няколко дела от БЮК. Първото беше заведено от адвокат Мартин Пеев срещу социалните, които бяха отнели децата на Даниела без да и бъде връчена заповедта за поставяне под закрила.  Второто дело беше разпределено на адвокат Николов за връщането на децата. адвокат Николов заведе искане до агенция по социално подпомагане-  град Сливен да си отменят сами заповедта.  в резултат на което връщането на децата се забави  с половин година, защото социалните лъгаха юристите,  че смятат да си обменят заповедта.  Последва дело  в Сливенския Районен съд, което се състоя докато Низамов беше арестуван след театрална постановка изиграна перфектно от оператора на bTV Петър Джанаваров и репортерът Росен Цветков,  при която първият удари Низамов,  счупи му телефона  на големия протест в Асеновград  а после се самонарани и даде повод на послушните полицаи и прокурори в Пловдив и Асеновград да изпълнят поръчката на властимащите,  срещу  чиято политика Петър Низамов открито се бореше и продължава да се бори.

На първа инстанция районният съд в Сливен отказа да върне децата на Даниела Колева,  защото “ нямали били  емоционална връзка с майката“. И когато всичко изглеждаше изгубено, на втора инстанция след дълга кампания от страна на Низамов,  който междувременно беше освободен от ареста и отново се зае да защитава майката и да доведе делото до успешен край като се яви като свидетел и декларира пред окръжните магистрати, и ще подпомага майката при отглеждането на децата,  окръжният съд в град Сливен постанови най-правилното решение,  а именно да върне Децата при родната им майка.

В самото решение на съда по гражданско дело № 587/2017г. На СлОС  е записано следното:

( Цялото решение вижте и прочетете ТУК )

„В съдебно заседание  пред настоящата инстанция е разпитат свид. ПЕТЪР НИЗАМОВ – председател на неправителствена организация „Български юридически комитет-защита на гражданите с правни средства“ БЮК, която е осъществявала подкрепа на въззивницата.  Свидетелят неколкократно е посещавал гр.Сливен и жилището, в което живее въззивницата, заедно с А.Б.С.. Сочи, че жилището е достатъчно голямо и обширно. В него са налице условията за отглеждане на децата. Сочи че при няколко от посещенията се е виждал с въззивницата и с децата и констатирал, че те са били привързани към майка си и винаги са били радостни и щастливи когато са й гостували по повод на празници и са плачели когато е трябвало да се разделят както от нея, така и помежду си, тъй като е налице стабилна емоционална връзка между майката и децата.“

Ето какво написа председателят на комитета Петър Низамов при новината за двете номинации:

 Петър Низамов  преди  4 часаBurgasС радост научаваме, че основаният от нас „Български юридически комитет – защита на гражданите с правни средства“ БЮК е получил признание в делото за връщането на трите деца на Даниела Колева от Сливен . НАШЕТО дело е номинирано в категорията “ДЕЛО НА ГОДИНАТА” от ПРАВЕН СВЯТ . Поради победата в това дело адв. Николов е номиниран и за юрист на годината ! Благодаря и на адв. Мартин Пеев, който помогна за производствата срещу социалните в прокуратурата. Разбира се, в медиите не е разрешено да бъде споменавано моето име или това на комитета, но всички знаем колко трудно и задружно постигнахме тази победа !Всеки може да стане адвокат-доброволец за защита на българщината в „Български юридически комитет – защита на гражданите с правни средства“ БЮК посредством долният линк :
Взехме децата от закрила на детето , вече върнати на майка им Даниела от Сливен !ПОСТИГНАХМЕ ТРУДНА ПОБЕДА!!! Съдът в Сливен връща децата на Даниела Колева! Спечелихме делото на втора инстанция! Справедливостта тържествува.

БЪЛГАРСКИ ЮРИДИЧЕСКИ КОМИТЕТ- защита на гражданите с правни средства БЮК върна децата на Дани от Сливен !
Бихме се с чудовища, наборихме мечки, отрязахме седемте глави на Змея докато след повече от една година успеем със зъби и нокти да върнем децата на една Българка, взети поради бедността, в която са ни поставили хората от назначения от БКП и ДС политически “елит” …
Не е ли жалко?! Толкова усилия за нещо, което е толкова естествено и лесно . Защото въобще не е трябвало да ги взимат. 
Благодаря на съвестните съдии от Сливенския окръжен съд, решили ПРАВИЛНО И ЗАКОНОСЪОБРАЗНО делото !

 

Нова телевизия удариха дъното. В злобата си към патриотът Петър Низамов те са забравили  всякаква журналистическа етика. Покрай гласуването за юрист на годината видео на годината от списанието „Правен свят“  изплува тази Грозна история.

 

Преди около месец по Нова телевизия излъчиха репортаж от Сливен, където беше интервюирана Даниела Колева, майката на трите отнети деца поради бедност.  С нея беше и адвокат Петър Николов,  който беше от екипа на „Български юридически комитет-защита на гражданите с правни средства“ БЮК,  който пък на свой ред е основан и председателстван от  Петър Низамов.

https://www.vbox7.com/play:48ffa5f54e

Репортерът на НОВА РУМЕН БАХОВ е забранил по нареждане на Тина Ивайлова и Виктор Николаев да се споменава името на Низамов в добра светлина и защото майката не се е подчинила се е стигнало до там да изрежат записа и да го излъчат по-късно вместо в уречения час. Колко низко могат да паднат едни „журналисти“ в злобата си към един човек, който помага на бедни майки и възрастни хора.

 

В интервюто за изненада на всички следящи случая не беше споменато името на Низамов,  въпреки че именно той алармира за този случай и осигури както адвокати,  така е дрехи,храни,  лекарства и регистрира  банкова сметка на името на Даниела Колева, която разпространи в благотворителна акция за събиране на помощи на на майката.

От разговор между адвокат Петър Николов и Петър Низамов става ясно,  че майката от Сливен Даниела Колева е изпратила специални благодарности на Петър Низамов затова, ще е осигурил всичко до връщането на децата й,  но репортерът е заявил изрично, че от София са забранили да бъде споменавано неговото име за добра светлина тъй като той води дела срещу мен и за клевети и ги печели.

https://balgarianovinite.com/2018/04/19/%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%89%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE/