Делян Добрев скочи от кораба, ще го изядат червените акули

Депутатът Делян Добрев подаде оставка, но не заради КумГейт, а поради АпартаментГейт. Кумът му отрича да е купил евтин апартамент

Делян Добрев подаде отново оставка като депутат, но този път не заради КумГейт, а поради АпартаментГейт.
Шест месеца след като бившият кмет на Пловдив Спас Гърневски го помоли в парламента да не скача от борда на кораба, защото ако направи тази грешка, червените акули ще те разкъсат още във въздуха, Делян отново се реши да скочи. Очаква се този път червените акули да го изядат, както би казал ексградоначалникът на Майнен дол.
От ГЕРБ съобщиха, че Добрев е решил да каже сбогом на другарите си в парламента след разговор с осъдения днес от Софийския градски съд Бойко Борисов.
Оставката идва след публикации за имотни сделки на роднини на Добрев, информира Нова телевизия.
Разкритията всъщност са на сайта Биволъ.
„С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля – не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени“, коментира Добрев.
Той аргументира личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги, които спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения“, се казва в съобщение на пресцентъра на ГЕРБ.
Делян Добрев подаде оставка като депутат и през 2017 г. заради скандала „Кумгейт“, но тогава тя не бе приета.
В последните дни се появиха медийни публикации за роднини на Делян Добрев и за кума му – купували евтини столични апартаменти.
„Кумът и роднините на Добрев от Хасково са познати от есента на 2017 г. Тогава депутатът от левицата Елена Йончева упрекна бившия енергиен министър, че кадрувал в родната си хасковска община. Нарече скандала „Кумгейт”, коментира Десислава Атанасова.
Междувременно кумецът на Делян Добрев – Евгени Консулов каза, че купил апартамента си на пазарни цени в столичния квартал Манастирски ливади.