Десните ще ходят на почивка, обречени ли са ГЕРБ да загубят?

Според политологът Първан Симеонов ГЕРБ опитва да размие наказателния вот, а БСП да го вземе, но кой ще спечели вота на 26 май ще стане ясно в последния момент

Почивните дни около вота ще се отразят на резултатите на ГЕРБ, тъй като по-десните избиратели предпочитат да отидат някъде на почивка, със семействата и приятелите си, вместо да стоят пред урните. Това каза в интервю за телевизия Bulgaria ON AIR политологът Първан Симеонов.
ГЕРБ се опитва да размие наказателния вот на предстоящите евроизбори, а БСП се опитва да го привлече към себе си, коментира той.
Според него около 30% от хората ще решат за кого да гласуват в последния момент.
„Коалицията, в която влезе ГЕРБ, означава, че те са малко уплашени за предстоящите избори. В момента те се опитват да размият наказателния вот, а БСП иска да го вземе. Ще има и почивни дни, което също ще се отрази на вота. Те са проблем за ГЕРБ, тъй като по-десните хора предпочитат да отидат някъде вместо да са пред урните. Избирателите на БСП пък са по-мотивирани“, каза политологът.
Първанов също така обясни, че ГЕРБ са допуснали грешка в провеждането на предизборната си кампания, тъй като според него тя се води предимно с атаки срещу президента Румен Радев.
„В тази кампания се случват много нови неща. За първи път видяхме кампания, която се води от Борисов, а не от Цветанов. Не сме виждали и избори, в които залогът за БСП е толкова голям. Предишните избори бяха безинтересни, докато тези са много важни и за България, и за Европа“, коментира Симеонов.