Дете от Бургас се бори с рака, художник му помага

Виктор, който е само на една година, има Рабдомиосарком на пикочния мехур и се нуждае от лечение в Германия

Художникът Евгений Халачев помага на малкия Виктор от Бургас да победи рака. Момчето е само на една година, но е с Рабдомиосарком на пикочния мехур.

Трогнат от битката му за живот сърцатият творец реши да направи благотворителна изложба в Клуба на моряка. 15 негови картини са включени в нея. Откриването ще е днес от 17:30 часа.

„Бях решил тази есен да не правя изложба, но колко хора се нуждаят от помощ… Избрах Виктор. Той е само на годинка, а е преживял толкова много, а и е бургазлийче”, обяснява решението си бургаският художник.

„Животът ни се промени, ние се променихме… Домът ни е празен, живота събран в куфар, а сърцата изпълнени със страх и надежда, че кошмара ще свърши и детето ни ще е здраво“, споделят родителите на невръстния юнак във Фейсбук групата „Помогнете на Виктор да победи“.

„Плановете са единствено за лечението и се молим нещо да не се обърка. Ракът ни отне много неща, но и ни даде – вече ценим малките неща – разходката извън болничната стая, слънцето, вятъра… приятелите, които са неизменно до нас, дори тези които никога не сме срещали“, добавят те.

Туморът, простата, както и част от пикочния мехур на малкия герой са отстранени от проф. Фукс в клиниката в Тюбинген, Германия. Нужни са обаче още операции за уголемяване на мехура и извеждане по метода Митрофанов.

Необходими са още пет следоперативни курса химиотерапия и евентуално лъчетерапия. В очакване сме на оферти от клиники в Германия, но скъпоструващото лечение е непосилно за семейството ни, споделиха родителите на Виктор.

Банкова сметка:

Титуляр :ВИКТОР ВАСИЛЕВ МЕЧЕВ

BG65 CECB 9790 10H7 0416 00 – BGN

BG79 CECB 9790 14H7 0416 00 – EUR

BIC : CECBBGSF

ЦКБ АД, Клон Бургас

Други възможни начини за дарение:

Във всички офиси на ЕКОНТ и EASY PAY

PayPal: https://www.paypal.me/kameliyaradeva

Radeva.kameliya@gmail.com