Детски хор „Милка Стоева“ в Сливен

Във фоайето на Драматичен театър „Стефан Киров“ в Сливен сладкогласните певци от детски хор „Милка Стоева“ с ръководител Мариета Секлемова при ОП „Международен младежки културен център“ – Бургас, със своите музикални изпълнения дадоха началото 26-ото издание на Национален фестивал на детската книга.

В концерт-спектакъла бургаските певци се включиха с огромен заряд и много настроение и изпълниха тематичните песни „През очите на едно дете“, „Песничка за приятеля“ и „Цветът на надеждата“. Водещ на концерта бе актьорът Христо Хр. Симеонов, а гости на събитието бяха редица представители на местната и държавната власт, граждани, деца и ученици.

След официалното откриване нашите деца имаха възможност да разгледат изложбата на театрални кукли на любими литературни герои. Освен това децата от детския хор участваха и в открита сцена на фестивала, където да покажат още от своят певчески и сценичен талант.

Фестивалът на детската книга в Сливен тази година се провежда в периода до 10 май 2024 г.. Това е единственият форум в България, изцяло фокусиран върху детската книга, и предизвикателствата, свързани с нейното издаване, разпространение и четене.