Дипломати споделят, че Георг твори безумия във външно министерство

„…само след три месеца Екатерина Захариева му отнела този ресор, защото натворил куп безумия във ведомството, а на дипломатически срещи се държал като слон в стъкларски магазин.“

Днес зам.-министърът на външните работи се пеняви по казионните канали срещу искането на Корнелия Нинова да се отвори стенограмата от разговора на Бойко Борисов с Ердоган. И говори с апломб на професионален дипломат, врял и кипял в международните дела.

Кой е този „професионалист“ в МВнР? На 26 години стана зам.-министър в МВнР, без нито един ден трудов стаж, ако се изключи двегодишният му престой в 43-то Народно събрание. За тези две лета въпросната персона се изяви като младежкия фюрер на ГЕРБ, който охулваше всеки критик на властта и с Гьобелсова страст громеше опозицията в Народното събрание.

Имал съм няколко вербални сблъсъка с това фанатизирано хлапе, което като булдог пазеше гърба на Цветан Цветанов и мигом скачаше на трибуната след подаден от него знак. По време на мое изказване в пленарната зала срещу Бойко Борисов Георг крещеше като селски пъдар и, като не успя да ме заглуши, изригна с вулгарна обида. Тъй като Цачева не му направи забележка, слязох от трибуната и тръгнах към него, за да му отговоря не само вербално…Докато квесторите ме извеждаха от залата, Георг викаше с пълно гърло: Комунист, комунист!…
И точно побългареното копие на райхминистъра на пропагандата стана зам.-министър, отговарящ за …Балканите. Както ми споделиха дипломати от кариерата, само след три месеца Екатерина Захариева му отнела този ресор, защото натворил куп безумия във ведомството, а на дипломатически срещи се държал като слон в стъкларски магазин. Да не говоря за отношението му към подчинените му дипломати – надменно, арогантно и на моменти агресивно.

Това са младите и подготвени кадри на ГЕРБ. Това е лицето на България пред света.

Велизар Енчев