Добра новина: Сбъднаха мечтата на парализирано дете да види морето

Осигуриха му семейна седмична почивка в Слънчев бряг и безплатен транспорт от и до Велико Търново

Добри хора сбъднаха мечта на 15-годишния Пресиян от Велико Търново, който е болен от мускулна дистрофия, да види морето. Детето е вече в Слънчев бряг заедно с 6-годишния си брат Божидар и майка им. Те получиха като подарък седмична почивка и безплатен транспорт. Пред камерата на Нова телевизия те споделиха, че са много благодарни на хотелиерка от курорта, която им осигурила летуването.

Миналата есен 35-годишната Анета Янева и синът й Пресиян трогнаха стотици хора с борбения си дух. Жената изминаваше всеки ден по четири километра, за да води детето си с увреждания на училище. Тогава те живееха в покрайнините на града.

Шест месеца след репортажа общината осигури жилище на самотната майка в оживен квартал близо до училище.

Пари за море майката няма, но хотелиер от Слънчев бряг чу историята на Анета и й направи подарък.

„Искам да благодаря, но думите няма да са достатъчни да им се отблагодарим за съдействието, да дойдем на морето”, каза Анета.

Освен едноседмичната, ол инклузив почивка, подарък за Пресиян и неговото семейство е и транспортът от и до Велико Търново.

„Няколко колеги сме гледали репортажа, независимо един от друг и някак си, стана тема на разговор в деня и решихме да направим подарък на това семейство, да осъществим една детска мечта, да поканим семейството да прекара седем дена за една незабравима почивка”, каза мениджърът на хотел Деница Бахарова.

„Впечатли ни това, че майката Анета с такава сила и борбеност се грижи за тези деца, води ги на училище, впечатли ни духът на жената и децата, че приемат нещата съвсем нормално“, добави тя.