Доган си купи ТЕЦ, Четворната коалиция бие Тройната

Цветанов да не отваря повече уста за хонорара от 1 милион, платени за Цанков камък, защото ще му я запушат с едни 30 милиона “студен резерв”, коментира Бареков

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган купи част от активите на ТЕЦ „Варна”. Срещу заплащане Доган е придобил 70% от дяловете на фирма „Сигда” ООД, която е собственик на топлоелектрическата централа, съобщава Нова телевизия.

Негови съдружници във фирмата са синът и дъщерята на бившия транспортен министър в кабинета „Орешарски” Данаил Папазов. Именно от тях почетният председател на ДПС е купил своите дялове във фирмата, показва справка в Търговския регистър.

„Компанията продължава да работи по същия начин. Промени в ръководството няма да има. Продължаваме с големия ремонт. Вече лицензирахме и пристанището. Там също има инвестиции”, коментира Папазов.

Мощност на ТЕЦ-а е 1260 мегавата. Част от тях са в така наречения „студен резерв“. Реално тези мощности не работят, но държавата дава пари, за да са в готовност.

Централата беше модернизирана от предишния собственик – ЧЕЗ, и след това продадена на фирма на Папазов.

„Бих препоръчал на ПП ГЕРБ и г-н Цв. Цветанов да не отварят повече усти за хонорара от 1 милион на господин Доган, платени от частната фирма на Мултигруп за Цанков камък, защото ще им ги запушат с едни 30 милиона “студен резерв”, платени от държавата“, сподели във Фейсбук евродепутатът Николай Бареков. Четворната коалиция бие Тройната, коментира той.