Драмата с Бенчо продължава, не му дават да се лекува

Районната прокуратура обжалва решението на Районния съд в Бургас, с което Бенчо Бенчев е пуснат да се лекува в Турция. Забраната да напуска страната е заради Митьо Очите

Районна прокуратура – Бургас обжалва решението на Районния съд в морския град, с което е разрешено на общински съветник Бенчо Бенчев да напусне пределите на Република България до 31 март. Той е подсъдим заради помощта, която е отказал на Митьо Очите през лятото на 2018 година. Двамата бяха арестувани в Турция, след като несебърския бос бе обявен за издирване, а благородният старейшина без да знае за заповедта на МВР, го качил в колата си в Солун и го откарал до Истанбул, където му наел и хотелска стая, но на свое име.
Вчера бургаските магистрати разрешиха на Бенчо Бенчев да се лекува в Турция, но заради обжалването съветникът ще трябва да изчака решението на Окръжния съд.
Спрямо него бе взета мярка за процесуална принуда – „Забрана за напускане пределите на Република България“, припомнят от Районна прокуратура – Бургас. Тя бе наложена в хода на воденото срещу Бенчев досъдебно производство, като към настоящия момент мярката не е отменена от съда.
Протестът на Районна прокуратура – Бургас трябва да бъде разгледан от Окръжния съд в града, който е компетентен да се произнесе по него.