Държавата на СИК и ВИС – от морето до жълтите павета

Кой не знае Бойко Борисов ? Кой не е чувал за него ?

Може би така трябва да възкликне бъдещият поет описващ прехода на Герберландия от Тато към държавата на СИК и ВИС …

А Бойко Борисов не е бил в СИК и снимките са фалшиви или кукувица е ИЗПИЛА МОЗЪКА НА НАРОДЕЦА ПРОСТ ?!

 

Бойко Борисов на първия рожден ден на застрахователна компания СИК през 1995 г. Отляво надясно са Венцислав Стефанов, Румен Николов- Пашата, Бойко Борисов. Снимка: Живко Ангелов, вестник “Капитал”.

Прокурорско постановление за отказ от образуване на досъдебно производство за криминалното минало на премиера Бойко Борисов излага в детайли мотивите на Прокуратурата да не се занимава с този казус, като основната юридическа причина е изтеклата давност.

Сигналът срещу Борисов беше подаден през есента на миналата година след като подсъдимия Васил Костов – Кеца разказа в съдебна зала, че босове на СИК са купили поста главен секретар на МВР на Бойко Борисов, за да закриля престъпната им дейност. Сигналът се позовава също така на показанията на Сретен Йосич и Томислав Мариянович пред белградски съд, както и на секретния доклад на посланик Джон Байърли изтекъл в Wikileaks.

И това е малка част, но миналото бледнее пред настоящето „величие“ на ексевро преЦедателят и приятел на ишиасоболния Юнкер …

Не бледнеят обаче резултатите от търговете за плажовете, където СИК и ВИС си делят апетитни парчета от БГ рая …

Южният плаж на Китен остава в ръцете на ВИС. Апетитната ивица ще бъде отдадена за срок от 10 г. на софийската фирма „Атлиман 2” ЕООД, чийто собственик е Борислав Желязков, близък до убития бос на ВИС-2 Георги Илиев. Борислав Желязков – известен и като  Боби Манекена е бивш гребец.

След проведен конкурс „Атлиман 2“ ЕООД е определен за концесионер на морски плаж „Китен-юг“, община Приморско, област Бургас, съобщиха от правителствената пресслужба. Същата фирма досега стопанисваше плажа. Размерът на годишното концесионно плащане за първата година от срока на концесията е в размер на 187 722,41 лв. с ДДС

Нищо, че през 2016г. данъчни бяха съставили акт от 5 000 лева на „Атлиман 2”, чрез която Желязков стопанисва Южния плаж в Приморско.

Ето и плажовете стопанисвани от тази фирма …

снимка : offnews.bg

Мдаа … Това са новите-стари капиталисти в държавата на Бойко …

Няма изненада, нали …