Д-р Георги Митев натопен от мафиоти предизборно?

Цацаратурата го изкара шеф на престъпна група, а според син старейшина атаката срещу шефа на ОДБХ – Бургас Георги Митев идва от бизнесмени с големи апетити

В областта има статукво на хора с големи интереси, с големи апетити, които са свикнали да работят по другия начин, заобикаляйки законите и директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас д-р Георги Митев е тяхна жертва. Атаката идва от тях. Това твърди общинският съветник Станимир Апостолов.
Не е изключено наистина Цацаратурата, която не веднъж е използвана като бухалка срещу неудобни политици, да е получила поръчка, макар вождовете на СДС и ГЕРБ да се разбраха тези дни да сформират коалиция за местния вот.
Д-р Митев, който е общински съветник на сините и областен председател на СДС-Бургас, бе арестуван и публично унизен. Подобно на кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева служителите на Цацаров го изкараха най-големият мафиот. Оставаше само пранги да му сложат, за да е още по-страшна картинката.
От обвинението твърдят, че престъпната група на ветеринарите е действала от началото на 2016 г. В качеството си на държавни служители и с цел получаване на подкупи участниците системно извършвали фиктивни проверки на търговски обекти на територията на Бургаска област, както и спирали реални проверки, извършвани от други служители в Областната дирекция.
В определени случаи директорът на Агенцията по храните в Бургас лично спирал текущи проверки, отивайки на място и оказвайки въздействие върху свои подчинени, информира бТВ.
От Специализираната прокуратура съобщават още, че участниците в групата са получавали между 400 и 900 лв. получавали участниците в групата от собственици на търговски обекти в Бургаско за изготвяне на задължителната за всеки обект „Система за самоконтрол“. На търговците бил посочван конкретният човек, който да им изготви въпросната система. В случай че те я изготвяли сами, от ОДБХ – Бургас им били издавани писмени предписания, като при неизпълнение следвали санкции. За да избегнат глобите, собствениците на търговски обекти били принудени да приемат изготвянето на нова „Система за самоконтрол“ от посоченото от групата лице.
При извършените претърсвания в жилищата на обвинените и 4 служебни помещения са намерени и иззети пари в различни валути с равностойност около 25 000 лева (левове, евро и долари), документи, записки, мобилни телефони, компютри и други доказателства за престъпна дейност на групата, уточниха от обвинението.
МВР пусна видео от претърсванията при акцията.


Най-смешното в случая е, че в домовете и офисите на голямата престъпна група, която се състояла от седем души, е събрана „колосалната“ сума от 25 000 лева. Ако това им е доказателството за ОПГ, ще се окаже, че в България бабите, които хвърлят от терасите по толкова пари, също са бандити.