Жертвите на епидемията от коронавирус в Китай може да са 2 милиона, ако се съди по броя на закритите телефони

Опозиционната организация „Фалун Дафа“ съобщава, че през последните три месеца са закрити 21 милиона мобилни абонати и 840 000 стационарни телефонни номера, според официални данни на Пекин, огласени на 19 март 2020 г.

Това води до изводи, че е възможно жертвите на епидемията от коронавирус в Китай да са около 2 милиона ?!

Това е рязък скок в закриването на абонати и може да се дължи на смъртни случаи в резултат от коронавируса, посочват от организацията. Множество експерти по света изразяват съмнение, че статистиката за протичането на епидемията от COVID-19 в Китай е достоверна, но поради налаганата от властите цензура, не е възможно да бъдат събрани данни от независими източници.

„Степента на цифровизиране в Китай е много висока. Хората не могат да оцелеят без мобилен телефон“, казва Тан Дзинюен, базиран в САЩ експерт по Китай, в интервю за „Епок Таймс“ от 21 март.

„Пенсии, социални осигуровки, билети за влак, покупки… каквото и да правят, хората се нуждаят от мобилен телефон.

Китайският режим изисква всички китайски граждани да използват мобилен телефон, за да генерират здравен код. Без зелен здравен код човек не може да се придвижва из Китай. Невъзможно е човек да закрие мобилния си номер.“

Китай въведе задължително лицево сканиране на 1 декември 2019 г. с цел потвърждаване самоличността на човека, на чието име е регистриран телефонът. От 1 септември 2010 г. насам, Китай изисква всички ползватели на мобилни телефони да регистрират телефона със своя истински идентификационен номер; така държавата може да контролира разговорите посредством всеобхватна система за наблюдение.

Нещо повече, китайските граждани трябва да свържат своите банкови сметки и номер за социално осигуряване със своя мобилен телефон, защото приложенията за всички тези услуги засичат SIM картата на телефона и след това проверяват в държавната база данни, за да са сигурни, че номерът принадлежи на съответния човек.

Пекин въведе обвързани с мобилните телефони здравни кодове на 10 март. Всички в Китай трябва да инсталират приложение на мобилния си телефон и да регистрират там информация за здравословното си състояние. Приложението тогава генерира QR код (специфичен матричен баркод) в три възможни цвята, класифицирайки здравния статус на хората. Червеният цвят означава, че човекът страда от заразна болест. Жълтият цвят означава, че човекът може да страда от заразна болест. Зеленият цвят означава, че човекът не страда от заразна болест.

Пекин твърди, че целта на здравния код е да предотврати разпространяването на ККП вируса, още известен като коронавирус.

21 милиона закрити мобилни абонати

Китайското министерство на промишлеността и информационните технологии (MIIT) обяви на 19 март броя телефонни потребители през февруари във всяка провинция. В сравнение с предишното обявление, публикувано на 18 декември 2019 г. и съдържащо информация за ноември 2019 г., броят потребители както на мобилни, така и на стационарни телефони, е намалял драстично. През същия период година по-рано, броят на абонатите е нараснал.

Потребителите на мобилни телефони са намалели от 1600.957 милиона до 1579.927 милиона, т.е. с 21.03 милиона. Стационарните абонати са паднали от 190.83 милиона на 189.99 милиона, т.е. с 0.84 милиона – https://www.falun-bg.info/persecution/1086-kitai-zakriva-21-miliona-mobilni-abonati.html?fbclid=IwAR1z_vFtykjnzB5C5l2la4d5m4pbGkEF_NNguUVKfZowllrFESbpOeDDByo