Замърсяването убива три пъти повече хора от ХИВ и СПИН, туберкулоза и малария

Глобалното замърсяване убива три пъти повече хора всяка година от ХИВ и СПИН, туберкулозата и маларията взети заедно. В същото време по-голяма част от смъртните случаи са в бедни и развиващи се държави, а пък България е една „богата“ държавица …

Лошото качество на въздуха е най-големият фактор на замърсяването, причиняващ смърт.

Замърсяването оказва вляние върху икономиката като държавните бюджети в бедните страни са ощетени с 1,3% от БВП годишно и с 0,5% в развитите страни.

Държавите трябва да положат повече усилия, за да намалят замърсяването и да подобрят здравето на своите граждани, като това ще им донесе, освен всичко друго, и икономически ползи, но това едва ли се отнася за територията Герберланция …

Положението е видно от електронната карта на замърсяването на въздуха с ФПЧ, а снимката е от вчера …

Един поглед ни разкрива концентрацията на замърсяване в България, както и в Бургас и липса на замърсяване в Гърция, Турция, Италия, Македония, Босна и Херцеговина ?!

В Турция, която има много по-развита и действаща икономика от България няма замърсяване, а България е център на замърсяването с ФПЧ …

Какво сочат данните от последния публикуван публично доклад на ИОСВ от 2015 г.

Какво е положението в България спрямо ЕС – от 2 до 5 пъти по-голямо замърсяване с ФПЧ

 

Какво е положението в Бургас – 3 място в България по наднормено замърсяване с ФПЧ

 

Ясно ли е сега на бургазлии какво прави тяхното областно, общинско управление по отношение чистотата на въздуха – ПОЧТИ НИЩО ????

Ясно ли е какво правят чиновниците от РИОСВ -Бургас против замърсяването на въздуха с ФПЧ – ПОЧТИ НИЩО ????

А какво правят последните двама герберски министри на околната среда и водите да намалят замърсяването с ФПЧ – ПОЧТИ НИЩО ????

Забележете, че те не изпълняват при тези посочени данни своите законови задължения и това трябва да е обект поне на проверка от прокуратурата ?! Защото давност за подобно безхаберие -НЯМА !

А вие гражданите на Бургас, овце ли сте ?! Имате права, а защо не се борите, или ви харесва предизвикваната по-ранна и по-честа умирачка от комините на офшорките за ПДЧ и нефтопродукти и техните номера ?!!

Нали искаме да сме европейци ????

Свободен автор – Философът