Защо арестуваха дядка с пищов в президентството, а не Джамбазки?

Евродепутатът е застрашавал много повече човешки животи, коментира колегата му Николай Бареков

Въоръжен мъж се опита да нахлуе в президентството. Малко преди 19:00 часа, 72-годишният мъж се приближил до вратата на приемната на президента и поискал среща с държавния глава. На охраната казал, че е въоръжен, след което последвал обиск, съобщава Нова телевизия.

У мъжа са намерени пистолет и два пълнителя. Той незабавно е бил задържан и предаден на служители на Жандармерията.

Откаран е в ареста на Първо районно управление, където ще остане през следващите 24 часа. При проверката на самоличността му станало ясно, че е криминално проявен.

По случая е образувано досъдебно производство. Прокуратурата ще реши дали арестът на възрастния мъж ще бъде удължен.

За момента не е ясно за какво е искал да говори с президента. Държавният глава не е бил в сградата по време на инцидента. Румен Радев е на среща за климата в Полша.

„По каква логика 72-годишен дядка, нахлул с пистолет в Президентството, сега е в ареста, а евродепутат на име Джамбазки, заловен със зареден пистолет на летище София, е освободен без да му повдигнат обвинение?“, пита колегата му Николай Бареков. Джамбазки е застрашавал много повече човешки животи, сподели той във Фейсбук.

„Застрашавал е живота на 100 невинни български пътници в самолет. Ако го бяха пипнали на летището в Брюксел със зареден патлак, поне 10 години щеше да е в панделата. Да ходи да доказва, че го е забравил в сака на път от някоя село. Това е тероризъм“, коментира евродепутатът.