Защо властта арестува бездомниците в Бургас вместо мутрите и крадците?

Петима от бездомниците са арестувани от полицаи в Бургас. Полицаите си губят времето, настаняват ги в Дома за бездомни в с. Китка и очакват да се върнат отново

Снимка: iStock

Двудневна специализирана операция на бургаската полиция за издирване и идентификация на бездомниците стартира в най-“добрия“ град за живеене. Петима скитници вече са задържани, съобщава БГНЕС.
Целта на полицаите в Бургас била да се изясни самоличността на бездомниците, защото някои от тях били от други региони, или пък били обявени за общодържавно издирване.
Арестуваните ще бъдат настанени в дома за бездомни в с. Китка, но тъй като там режимът е свободен, е твърде вероятно да се върнат отново в Бургас.
Какъв е смисълът тогава от акция „Бездомник“? Нямат ли си работа бургаските ченгета, че си губят времето да арестуват бедни хора!? Защо властта вместо да подобри условията в бургаския приют, изпраща полицаи по дирите на скитниците? Вместо да арестуват бездомните, нека т.нар. пазители на реда се заемат с мутрите и крадците, а такива има много в най-“добрия“ град за живеене!