Защо Софийски районен съд крие дарителите си?

„Ръководството на СРС е премахнало информацията на сайта на СРС за дарителите – граждани, съдии, адвокати, нотариуси, юридически лица и частни съдебни изпълнители, които безкористно отделиха средства за това съдът да има: бюст-паметник на проф. Живко Сталев, витраж със знака на съда, регистриран знак в Патентното ведомство на СРС, табла със сентенции на латински и български език в областта на правосъдието, гербове на Република България. Средствата – над 100 000 лева, за всичко това бяха дарени докато бях председател на СРС, за което ВСС беше уведомен, а придобитото беше заведено в активите на съда“ – съобщава съдия Методи Лалов.

Сега председателят Александър Ангелов си позволява да се изгаври с безкористните намерения на дарителите като заличава имената им от сайта на съда. Нима дарителите направиха нещо лошо? Нима поискаха нещо в замяна?
Дали Ангелов ще премахне и гербовете от съдебните зали и бюста на проф. Живко Сталев? Дали ще ги сложи в някое мазе или ще ги изхвърли на улицата?
Нима тези символи не допринесоха СРС да бъде по-приветливо място със своя идентичност? Или Ангелов иска да превърне СРС отново в кочината, каквато беше в сградата на бул. Драган Цанков?, , продължава да се възмущава съдия Лалов.

Надявам се ВСС да реагира достойно на това безобразие и своеволие. Надявам се органите на адвокатурата, нотариусите и частните съдебни изпълнители да потърсят сметка на Ангелов. Защото съдът е на всички нас, а не му е бащиния, че да прави каквото си иска.
Явно си имаме нов Стефан Милев в СРС. – завършва той.