За пръв път чувам някой да протестира срещу проверка на работата му, при това с камиони по пътя!?

Ilian Vassilev

По темата с протеста днес на Камарата на строителите. За пръв път чувам някой да протестира срещу проверка на работата му, при това с камиони по пътя!? Не зная кой им дал този съвет, но е абсурден. Как точно ще спрат съмненията и ще си поправят репутацията? Уж нямало основания, а предлагат промени в тръжните процедури, които да доведат до повишаване на качеството?
Зорлем правят рейтинг на Йончева и на БСП. Ако си мислят, че ще променят мнението на хората, което се формира не от вестници или от БСП, а от непосредствени знания и опит, дълбоко се лъжат.
Ами ако лабораторните тестове покажат, че са влагани некачествени материали или не са спазени стандартите при проектиране или възлагане, какво правим? Ако не покажат, ще добавят към изтънялата им репутация.
Иначе излиза, че тъй като българските фирми тотално доминират на пазара, тъй като само те могат да играят „по модела“ /с корупцията/, си пазят монопола върху пазара в името на хората зад кадър. Не че няма достатъчно чужди фирми, които да се съгласят да работят по същия модел, но пускаме външен човек в кухнята?!

Фейсбук