Зевзеци: Гръмнете се в главата, ако ви нападне питбул, за да не ви съдят!

Съдят ловец, убил куче. Българинът е изчезваща порода и тъй като законът не го пази е за предпочитане да си пусне куршум в тиквата, вместо да страда докато звярът го разкъсва

Ловец е задържан от полицията, след като застрелял в главата куче, в родопското село Елховец, съобщи Дарик радио.
Инцидентът е станал в събота в близост до частна къща. Мъжът, който е от съседно село, бил на ловен излет със свои колеги, а случката се разиграла в района на крайните къщи на селото.
По негови обяснения, питбулът му е скочил и той за да се защити е стрелял по него със законно притежавана ловна пушка. Кучето е било собственост на 23-годишна жена.
Канал 3 пък съобщи за кървава драма в американския град Хейзъл парк. Питбул е наръфал до смърт четиригодишния Бенждамин.
Кучето е нападнало момченцето, докато то си е играело в двора на семейния дом. Майката на атакуваното от агресивната порода кучета се е опитвала да освободи своята рожба от острите зъби на четирикракия нападател с помощта на ножици и кухненски нож. Пристигналите служители на реда са убили кучето, а детенцето е било хоспитализирано. Въпреки усилията на лекарите, четиригодишното момченце си е отишло, защото е било наръфано до смърт от питбула.
Смъртта на момченцето е възродила дискусия в САЩ дали породи, като питбул и ротвайлер трябва да бъдат забранени за отглеждане. Според изследване, проведено от Националния център по биотехнологии през 2000 г., в двете предходни на проучването десетилетия е имало 238 смъртни случая, предизвикани от нападения на кучета. Поне за половината от тях отговорни са били питбули и ротвайлери.
Почитателите на тези породи от своя страна са заявили, че ротвайлерите и питбулите са били набедени за тяхната агресивност.
У нас такава кървава драма като тази в САЩ всеки може да ви разкаже, но въпроса дали питбулите трябва да бъдат забранени или не, изобщо не стои на дневен ред. Тук е по-вероятно да забранят породата „българин“. Неправителствените правозащитни и зверозащитни организации, които са се навъдили в България, работят във вреда на човека. Затова зевзеци съветват да се снабдите с пистолет и то по възможност законно, но не да го използвате срещу някой подивял от злоба пес, а срещу самия себе си. Единственото право, което имате като гражданин в тази страна, е ако случайно разполагате с оръжие, да се гръмнете в главата, за да не усещате болката от разкъсванията, които ще ви причини кучето. Ако сбъркате мишената и застреляте питбула като мръсен пес, ще последва бързо производство за насилие над животното, глоба или дори затвор.