Играта загрубя: Марешки изкара патриотите предатели

 Красимир Каракачанов пък го съветва да си пие хапчетата и да не се занимава с армията

Войната между лидерите на „Воля“ и ВМРО Веселин Марешки и Красимир Каракачанов се ожесточи. Първо аптекарският бос намекна в ефира на Нова телевизия, че патриотите са предатели, а в последствие военният министър му върна жеста като го посъветва да си пие хапчетата.

Марешки припомни предизборните обещания на обединените патриоти за повишаване на пенсиите и за това да има полицай във всяко село. Той ги посъветва да отделят средства за тези цели и ако останат пари, тогава да мислят за луксозни играчки за армията. Който подкрепи този грабежът на 6 млрд. лева от България, е предател, каза лидерът на „Воля“.

„Няма никаква ефективност в този разход. Или е от глупост, или е от страх, или е корупция. Аз не мисля, че Красимир Каракачанов е глупав. Не вярвам да е и от страх. Ако е това причината, да напусне правителството и да каже „Уплашиха ме, няма да участвам в този грабеж“, заяви Марешки в „Здравей, България“.

Военният министър пък препоръча на Веселин Марешки да си пие хапчетата, вместо да се занимава с националната отбрана на България.

„Ултиматум!? Марешки не е човек, който може да ми поставя ултиматуми. Бих му препоръчал, като най-големият вносител на хапчета, да пие хапчета повече, а не да се бърка в теми като националната сигурност и отбраната, от които нищо не разбира. Разбирам го, че вижда увяхващия си рейтинг и си търси евтина популярност – ама, хайде, да бъде така добър да бъде малко чувство за отговорност и да не го прави за сметка на армията“, каза Каракачанов пред камерата на бТВ.

„Да се захване с бедните, с гладните, с наркозависимите, с контрабандата на петрол, с контрабандата на лекарства, теми познати. Да се занимава с неща, които познава, а да не се занимава с армията, от която нищо не разбира. Армията и националната сигурност на България не са поле за евтин популизъм. Разбира се, аз много пъти съм казвал на такива изказвания, че съм доктор по международно право, а не съм доктор по психиатрия“, коментира Каракачанов.

Президентът Румен Радев също препоръча Марешки да не се занимава с теми, по които не е подготвен.

Марешки пък заплаши, че ще поиска оставката на Красимир Каракачанов.