Играта на мафията продължава, Ветко и жена му се връщат сами

Едва ли ченгетата обаче ще дръзнат да им сложат прангите както кметицата Деси Иванчева

До дни Маринела и Ветко Арабаджиеви ще се върнат в България доброволно. Това съобщи адвокатът им Илиян Василев по време на заседание на Апелативния специализиран съд.

Играта на мафията за отвличане на вниманието на обществото от значимите проблеми в държавата продължават. Ветко и жена му се връщат сами и едва ли ченгетата ще дръзнат да им сложат прангите за назидание както постъпиха с кметицата Деси Иванчева.

Двамата са издирвани с европейска заповед за арест от края на август. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления – укриване на данъци и пране на пари, съобщава Нова телевизия.

Днес Апелативният специализиран наказателен съд гледа жалба на Специализираната прокуратура срещу пускането под парична гаранция на други трима от групата – синът им Вълчо Арабаджиев, Ромелия Кирилова и Елена Караянева.

„Тази преписка, която в тези 47 тома, представят по делото, тя виси пред тях от 3 години. По тази преписка нито има повдигнати обвинения, нито по някакъв начин е препятствана дейността на тези фирми. Те си знаят, че престъпление няма”, заяви адвокат Илиян Василев. „Едно семейство показва на държавата свои 20 милиона, държавата признава, че са законни. След няколко месеца същата държава идва и ти ги взима и прави карнавал”, коментира юристът.

Да трупаш пачки не е престъпление. Нагледахме се на пиар акциите срещу бизнесмени. Хващат ги после ги пускат, а те съдят държавата и накрая ги обезщетяват с парите на народа. С поредният тъп сценарий се цели само да се отклони общественото мнение. Тези игрички на мафията ще продължат докато не затихнат страстите след трагедията край Своге, предизвикана заради некачественото строителство на пътища.