Изборът на Гешев за главен прокурор не бил като на булка… Да, ама не

Виждате ли, колко са лицемерни, подли и в какъв капан искаха да ме вкарат- да излъча кандидат и да кажат Борисов си избра главен прокурор, възкликна премиерът

Натискът към президентът Румен Радев да подпише указа за назначението на Иван Гешев за главен прокурор се засилва. След като държавният глава обяви, че ултиматуми не приема от никого, ще реши за указа в обозрим срок, премиерът Бойко Борисов заяви пред медиите, че генералът отказал на инат да подпише указа.
„Естествено, че е на инат. Още веднъж, щото сте мислещи хора, да се замислим. Те понеже не искат да се карат с новоизбрания главен прокурор казват: ние нямаме претенции към неговите качества. Аз също нямам, защото професионалната общност го издигна. Хипотезата е и мотивът, че е върнат, затова че нямало излъчен от правителството кандидат“, добави Борисов.
„Приемаме хипотезата – кандидатът на правителството е Дани Кирилов, защото това е правосъдният министър. Приемаме хипотезата, че той беше спечелил срещу Иван Гешев и днес щяхме да имаме указ Дани Кирилов, член на ГЕРБ, за главен прокурор. Дали той, когато повдига обвинения на кметове от БСП, от друга партия, това щеше да се приема за чиста монета“, пита той.
„Виждате ли, колко са лицемерни, подли и в какъв капан искаха да ме вкарат. Аз да излъча кандидат, да го изберат и след това да кажат – Борисов си избра главния прокурор. Не им се хванах на капана и те сега се чудят какво да направят и казват – не, не, те професионалните му качества са добри. Ама ние не избираме булка, бе. Избираме главен прокурор“, възкликна Бойко Борисов.
Всъщност сравнението е много добро, защото се оказва, че и главните прокурори се избират като булките. Важно е да се харесват и да си изпълняват съпружеските, пардон служебните задължения!