Изгоря колата на служител на Община Поморие

Във вторник вечерта е извършен умишлен палеж на лек автомобил марка Форд Ка в кв. „Свети Георги“ в Поморие, научи АВАНТАЖ. Автомобилът е собственост на главния експерт „Инвеститорски контрол“ на Община Поморие – Христо Пеев. Колата е била паркирана пред дома му. По информация на нашите източници се е чул силен трясък, като според тях това е станало при счупването на предното стъкло на автомобила, за да бъде запален отвътре.

Христо Пеев - главен експерт "Инвеститорски контрол" на Община Поморие
Христо Пеев – главен експерт „Инвеститорски контрол“ на Община Поморие

Според трети наши източници е направен опит да бъдат изгорени две коли едновремнно. Втората кола също е на Христо Пеев – Нисан Микра, която винаги била паркирана на разстояние от Форда. За целта престъпниците са избутвали Нисана към Форда, но по незнайно какви причини планът им не се е реализирал и е изгорял само единият автомобил.

Служители на Община Поморие споделиха пред нашата медия, че според тях извършеното престъпление е свързано с работата на Христо Пеев и той би трябвало да е наясно с причината и откъде идва атаката.

АВАНТАЖ призовава служителите на МВР в Поморие да работят качествено и ефективно, за да открият истинските извършители, а не да произвеждат такива.