Издигнаха Гешев за главен прокурор, ще стане ли Цацаратурата Гешевтура?

В края на пролетта Иван Гешев каза, че се очертава мръсно и кално състезание за поста на Цацаров, в кето нямало да участва. Въпреки това той реши да влезе в калта

Иван Гешев е първият кандидат за главен прокурор и шансовете му да седне на креслото на Сотир Цацаров, за когото преди няколко дни от КПКОМПИ съобщиха, че той е сред най-богатите политици в България, са изключително големи. Дали обаче Цацаратурата ще стане Гешевтура ще е ясно чак на 24 октомври.
Кандидатурата на Иван Гешев за нов главен прокурор е издигната днес от Прокурорската колегия. Това е първата и единствена кандидатура до момента за наследник на Цацаров, съобщава бТВ.
В началото на юни зам.-главният прокурор Гешев обяви, че почти сигурно няма да участва в процедурата.
„Към момента 99% съм (сигурен), че сега, някой и да ме предложи, няма да участвам в това състезание, което се очертава изключително мръсно и кално. А като се търкаляш в калта, няма как да не се оцапаш. Аз не искам да се търкалям просто”, заяви Гешев.
Според колегите му, след кратък разговор с него, той се е съгласил да участва. По думите им, показният стил при акциите на Специализираната прокуратура и стилът на Гешев, не са смущаващи.
Колко кална ще е битката за стола на Цацаров си знае Гешев, но е малка вероятността „Шайката“ да се противопостави на избора му, издигайки силен конкурент. За управляващите е най-изгодно Цацаратурата да продължи да работи както досега, а дали независимите медии ще предпочетат да я наричаст Гешевтура няма никакво значение за тях.