Имало ли е насилие над сина на Миню Стайков?

Службите за сигурност се използват като бухалки, коментира бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев

Издирваният от Интерпол Стайко Стайков, син на бизнесмена Миню Стайков, който изненадващо се оказа приет в „Пирогов“, може да е станал жертва на службите за сигурност, които се използват като бухалки. Това намекнаха бившият шеф на Централната служба за борба с организираната престъпност Тихомир Стойчев и проф. Николай Радулов.

Всичко това отново прилича на опит за преразпределяне на собственост и на натиск върху богатите хора, отсече бившият главен секретар на МВР.

„Предполагам, че Стайко Стайков е влизал и излизал многократно от България. Напълно възможно е да е пострадал. Не знам дали е отвлечен, но може да е бил пребит. На тези, които не правят това, което властта иска от тях, им се случват неприятни неща“, коментира професорът.

„Нещо трябва да се направи, за да се спре корупцията и да се промени този модел на политика и управление. Дали ще се намерят ресурси в държавата, или ще продължим да си отглеждаме статуквото такова, каквото е? Тоест да продължаваме да наблюдаваме и да коментираме подобни случаи. По-скоро съм песимист и ще стане последното”, каза пък Тихомир Стойчев.

Най-вероятно Стайко Стайков е пребит, за да бъде принуден карнобатския бизнесмен да прехвърли бизнеса на някои от Шайката.